16.09.2024.

17:26

Foto: Privatna arhiva

Hronika

"Godine zatvora su samo broj, jer je tvoj život nemerljiv"! Uoči presude oglasila se setra stradalog Luke (15) iz Sombora!

Ona je najavila da je sutra, u Osnovnom sudu u Somboru, u 13 sati, izricanje presude.

Luka je nastradao 30. aprila 2022. godine, kada je Nataša Anđelković, prema navodima optužnice, prilikom skretanja u svoje dvorište "golfom" naletela na njegovu "hondu". Dečak je prilikom pada zadobio teške povrede i preminuo je 9. maja 2022. godine, posle devet dana provedenih u komi.
Tokom suđenja, Lukina porodica je na osnovu prikupljenih dokaza ukazivala na ključne detalje kobne nesreće - da li je optužena Nataša Anđelković jela pljeskavicu i telefonirala dok je bila za volanom i da prilikom skretanja u svoje dvorište nije propustila Luku, koji je imao prvenstvo prolaza. 

Informer

 

Tužilac je u završnoj reči naveo da je saslušano 13 svedoka, ali da nijedan od njih nije očevidac nesreće. Jedino je optužena bila na licu mesta, ali je njena verzija događaja, prema tužilaštvu, netačna. Tužilac je zatražio da bude osuđena na tri i po godine zatvora, navodeći da je dokazano da je počinila krivično delo za koje je optužena. Prema rečima tužioca, zatvor je za ovo krivično delo obavezan, a zaprećena je kazna od jedne do osam godina robije. Međutim, tužilaštvo prilikom predlaganja visine kazne uzelo u obzir godine optužene, njenu neosuđivanost i porodične prilike jer je majka dvogodišnjeg deteta.

Porodica Luke Jovovića i njihov punomoćnik advokat Oliver Manić, tražili su izricanje maksimalne kazne zatvora.

- Posle 28 meseci borbe dolazimo do završnice, ali kraja za nas nema. Pravdu na ovom svetu samo jedan sudi i određuje, po svakom delu i nedelu, a od njegovog suda još niko pobegao nije.
Godine zatvora su samo broj, jer je tvoj život nemerljiv i vredi kao svi njihovi zajedno… Istina uvek izađe na videlo, a onda kreće strepnja i iščekivanje. Džabe sada mnogi hoće da operu već svoje uprljane ruke, svi ste saučesnici i svi ćete snositi odgovornost za počinjeno. Svaki vaš prljavi trik će uskoro biti obelodanjen i mnogo toga će morati da se objasni. Mi smo već izgubili sve, tog 9. maja, a vi? - navodi se na Fejsbuk stranici Fondacije "Luka Jovović".