16.09.2024.

19:49

Foto: facebook

Hronika

Ubica Bojana Mirkovića bio na kokainu! Naloženo dodatno veštačenje, oglasio se advokat porodice ubijenog!

Do sledećeg pretresa 7. oktobra sudu treba da se dostavi dopunski nalaz i mišljene za Lazara Tejića, a na okolnost njegove tvrdnje da je u vreme izvršenja krivičnog dela, kada je pucao u Mirkovića bio pod uticajem kokaina.

Informer

Bojan Mirković je sahranjen na Novom bežanijskom groblju

Veštačenje je naloženo na okolnost korišćenja kokaina i zavisnosti od narkotika i da li je to uticalo na njegovu uračunljivost prilikom izvršenja krivičnog dela.

Takođe, treba da stigne i potvrda da li je Tejić imao položen vozački ispiti, kao i dopunski nalaz veštačenja telefona Ivana Nikčevića.

- On je na suđenju izjavio da je bio pod dejstvom droga ali to svakako neće uticati da njegovu uračunljivost u vreme izvršenja samog dela ubistva koje je priznao. Očekujem da sud završi sa izvođenjem svim dokaza 7. oktobra a da nakon toga bude zakazano iznođeenje završnih reči pred donošenje prvostepene presude - rekao je danas za informer.rs advokat Bojan Ječmenica, punomoćnik porodica ubijenog Mirkovića.

Informer

Advokat Bojan Ječmenica

Ječmenica objašnjava da se optuženima sudi za krivično delo teškog ubistva u saizvršilastvu za koje zakon predviđa kaznu od najmanje 10 godina do doživotne kazne zatvora. 

- Shodno tome očekujem da svi optuženi budu proglašeni krivim i da im sud izrekne kazne u skladu sa zakonom.Izvođenjem ovih dokaza trebao bi da se okonča sudski postupak i onda da se zakažu završne reči i prvostepena presuda - napominje advokat Ječemenica.