17.09.2024.

08:45

Foto: informer

Hronika

Pre devet godina likvidiran "Jotkin general"! Maskirani ubica prišao Peti u teretani i izrešetao ga naočigled svedoka

Maskirani ubica, koji je najverovatnije imao i pomagača, prišao je tog 17. septembra 2015. godine Peti u teretani i ispalio, iz automatskog oružja, u njega dvadesetak hitaca i pobegao! Teško ranjeni Petrović, koji je pogođen sa šest metaka u grudi i glavu, kratko vreme je davao znake života, transportovan je u bolnicu gde je podlegao povredama tokom reanimacije.

Kako smo tih dana pisali teretana u kojoj je ubijen Peta nalazila se u podrumu hotelske zgrade, odmah ispod recepcije.

Informer

- Peta je u tu teretanu dolazio ujutro džipom paraćinske registracije, uvek u isto vreme, tako da su i ubice to sigurno znale. Teretana hotela "Golf" ima dva ulaza, od kojih jedan iz pravca recepcije hotela, u zgradi, a drugi je sa ulice. Ubica je došao iz pravca Ulice Gavrila Principa. Ušao je maskiran u teretanu i izrešetao Petrovića dok je ovaj vežbao sa svojim trenerom. Napadač se potom mirno okrenuo i udaljio se. Policiju i Hitnu pomoć pozvali su zaposleni sa recepcije, a po dolasku lekara Petrović je već bio na izdisaju. Nije mu bilo pomoći - ispričao je tada naš izvor iz istrage. 

Informer

Peta je, inače, stanovao u Obilićevoj ulici u Kruševcu i tri puta se ženio. Imao je dvojicu sinova i ćerku. 

Petrović je poznat javnosti bio kao najbliži saradnik Zorana Jotića Jotke, koji je posle akcije "Sablja" 2004. godine osuđen na 12 godina zatvora zbog iznude i reketa. U istom postupku i za ista krivična dela osuđen je i Petrović, ali na 11 godina, i na slobodu je izašao samo nekoliko meseci pre nego što je likvidiran. 

Reket, droga...

Sudsko veće je 2004 utvrdilo, da su Jotić i Petrović organizovali moćnu kriminalnu grupu, koja je uz pretnje i batine iznuđivala velike sume novca od imućnijih Kruševljana. Reket se, nezvanično, kretao između 30.000 i 150.000 tadašnjih maraka.

Informer

Jotkina grupa je, prema nalazima suda, govorila oštećenima da im "trebaju pare za potrebe njihove vojske koja čuva Kruševac i koja mora da ima automobile i mobilne telefone". Ova grupa je, osim reketa, radila i sa drogom, držali su kockarnice, kladionice, kafiće...

Po izlasku iz zatvora do likvidacije Peta nije počinio nijedno krivično delo.

Peta bio Opačićev kum

Goran Petrović Peta bio je u kumovskoj vezi sa vođom "veterničkog klana" Nenadom Opačićem, koji je ubijen u klasičnoj mafijaškoj sačekuši početkom marta. Opačićev ubica Janoš Šnajder kasnije je ubijen u Češkoj, ali nalogodavac još nije uhapšen. Za sada nije poznato da li su Opačićeva i Petina likvidacija na bilo koji način povezane.