17.09.2024.

18:56

Foto: EPA / Antonio Bat

Hronika

Stravična saobraćajna nesreća u Hrvatskoj! Kod Okučana poginuo državljanin Srbije (34), povređene još tri osobe!

Zamenik Opštinskog državnog tužioca u Slavonskom Brodu obavio je uviđaj u saradnji sa saobraćajnom policijom. Utvrđeno je da je nezgodu izazvao 21-godišnji državljanin Srbije koji je upravljao kamionom sa prikolicom od istoka ka zapadu. Nije poznato da li su vozači bili pod dejstvom alkohola.

Iza njega su bili 34-godišnji državljanin Srbije u kamionu i 58-godišnji državljanin Srbije u kombiju. U kombiju je bio i 34-godišnji putnik, takođe državljanin Srbije.

Dvadesetjednogodišnji vozač izgubio je kontrolu nad kamionom i bočnim delom vozila udario u centralnu ogradu. U zanosu su on i prikolica stali preko obe saobraćajne trake. 34-godišnji vozač kamiona udario je u levu stranu prikolice. Tada se 58-godišnjak zabio svojim kombijem u svoj kamion.

Vozač kamiona (34) preminuo je na licu mesta. Muškarac star 58 godina teško je povređen, a muškarac star 21 i još jedan 34-godišnjak lakše. Od 21-godišnjaka i 58-godišnjaka uzeti su uzorci da bi se proverilo da li su bili pod dejstvom alkohola. 

Saobraćaj bio zatvoren devet sati

Protiv 21-godišnjaka biće podneta krivična prijava za krivično delo izazivanje saobraćajne nezgode u saobraćaju na putevima. 

Po prijemu dojave, na mesto udesa stigla je Hitna pomoć sa dva vozila Hitne pomoći i radnicima Javne vatrogasne jedinice Nova Gradiška. Hitna pomoć je povređene prevezla u Opštu bolnicu Nova Gradiška, a vatrogasci su pomogli u izvlačenju tela poginule osobe.

Saobraćaj severnom trakom autoputa A3, na deonici od petlje Nova Gradiška do petlje Okučani, bio je zatvoren od 02.12 do 11.25 časova i u tom periodu odvijao se alternativnim pravcima, objavili su hrvatski portali Index.hr i Dnevnik.hr.