18.09.2024.

09:26

Foto: Informer

Hronika

Na današnji dan likvidirani vođa navijača i MMA borac! Obojicu ubili poznanici, motivi obračuna do danas nerazjašnjeni

Aleksandar Roganović ubijen je u sačekuši 18. septembra 2015. godine u naselju Veternik u Novom Sadu. Napadači su ga sačekali kada se vraćao kući, a potom u njega ispalili nekoliko metaka, od kojih ga je smrtonosni hitac pogodio u potiljak.

Informer

Dvojica napadača bili su Milivoje Vučković (21) i Jovan Perišić, koji je u trenutku napada na glavi nosio fantomku, kako bi prikrio identitet. Vučković je u rukama imao automatsko oružje, a Perišić revolver. Presreli su Roganovića i posle par rečenica, Perišić ispalio hitac koji je ranio devojku koja je sedela u svom stanu, jer je metak prošao kroz roletnu i pogodio je.

Roganović je u tom trenutku pokušao da pobegne, ali mu je Vučković s leđa pucao u glavu. Ranjena devojka i on su ubrzo transportovani u Klinički centar Vojvodine, ali je Roganović ubrzo preminuo.

Roganović je imao bogat kriminalni dosije i iza sebe 30 kriivčni dela, te je odmah razmotrena mogućnost da se radi o kriminalnom obračunu. Policijska saznanja ukazivala su na to da je ubijeni navijač poznavao napadače, a govorilo se o tome da su oni pobegli u inostranstvo, pa čak i da je jedan od njih došao na Roganovićevu sahranu i porodici izjavio saučešće.

Milivoje Vučković uhapšen je četiri meseca posle zločina, a ubrzo je utvrđeno da je sa njim bio i Jovan Perišić, ali policija i dalje tragala za njim.

Roganović i Perišić bili su najbolji drugovi, a nije poznato šta je tačno dovelo do toga da postanu neprijatelji. Pretpostavlja se da je do svađe došlo zbog ilegalnih poslova kojim su se bavili.

Vučković je osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina, a Perišić je osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora i za njim je raspisana crvena Interpolova poternica.

MMA borac ubijen u bašti kafića

Poznati MMA borac Radoš Joksimović (29) ubijen je 18. septembra 2018. godine u restoranu "Neptun" u Kragujevcu. Joksimović je sedeo u bašti restorana u društvu poznatog advokat i jednog muzičara, kada se napadač dovezao skuterom i ne skidajući kacigu sa glave prišao stolu. Joksimović je primetio ubicu i zgrabio je pepeljaru da ga gađa, ali je u tom trenutku odjeknuo pucanj.

Informer

On je pogođen u grudi. Odmah su mu pritrčali konobari da mu pomognu, pozvana je Hitna pomoć i prevezen je u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Napadač je odmah nakon pucnjave pobegao sa lica mesta, a Kragujevac je bio blokiran od strane policije do ranih jutarnjih sati. Ubrzo je uhapšen Aleksa Miloradović, koji je tada imao 21 godinu.

Osumnjičeni je priznao da je ubio Joksimovića i policiji predao pištolj iz kog je pucao, ali motiv ubistva do danas je ostao nerazjašnjen.

Miloradović je tvrdio da je samo hteo da zaplaši Joksimovića, ali i dalje postoji sumnja da je ubistvo bilo naručeno i da je on bio plaćen za zločin.

Inače u telefonu ubijenog posle ubistva pronađene su poruke u kojima mu prijatelj savetuje da se pripazi i da "ima informacije o tome da mu određene kriminalne grupe spremaju likvidaciju tako što će da angažuju nekog od zavisnika od narkotika koji su pod njihovom kontrolom".

Sud je, naposletku ostao pri odluci da je motiv likvidacije raniji sukob žrtve i ubice, kada je Joksimović pretukao Miloradovića.

Aleksa Miloradović je za ovaj zločin osuđen na 16 godina zatvora.