18.09.2024.

09:55

Foto: shuterstok/informer

Hronika

Detalji iz istrage trovanja devojčice kod Lazarevca! Dete imalo ogromnu količinu alkohola u krvi, umalo nije završilo na dijalizi, majci krivična prijava

Kako su preneli portali devojčica koja se prošle nedelje u porodičnoj kući otrovala popivši,  rakiju iz flaše, u Dečju kliniku u Tiršovoj primljena je u stanju visoke alkoholisanosti, a krvi joj je izmereno čak 4,5 promila alkohola.

Prema rečima izvora iz istrage, malena je bila u veoma teškom stanju, skoro je zapala u komu, ali je na svu sreću dovedena na vreme. Ona je, prema do sada dostupnim informacijama, u kući bila sa dvojicom starije braće i sestrom i u jednom trenutku je, navodno, pronašla flašu sa rakijom, odakle je popila nekoliko gutljaja.

Kako je medijima ispričao komšija, deca su je u nesvesnom stanju iznela na trambulinu ispred kući i dotrčala do njega da jave šta se desilo i traže pomoć. Pokazali su mu i flašu iz koje je pila. On nije imao auto da vozi dete, pa je zvao oca devojčice, koji ne živi sa njima i koji je bio u Šapcu. Čovek je stigao za sat i po vremena i devojčicu u besvesnom stanju odvezao devojčicu u bolnicu.

- Devojčica se oporavlja, stabilno je i uskoro će biti otpuštena - navodi izvor.

- Zbog tolike količine alkohola u krvi, a treba imati u vidu da je reč o trogodišnjem detetu, pretila joj je dijaliza. Srećom, sve se dobro završilo.

Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu juče je naložilo policiji da podnese krivičnu prijavu protiv P.J, devojčicine majke.

Kako je saopšteno, na osnovu prikupljenih obaveštenja i dokaza proteklih dana ona se sumnjiči da je počinila krivično delo kršenje porodičnih obaveza. Protiv nje će biti pokrenuta istraga i kada izađe iz bolnice, u kojoj se nalazi od prošle nedelje, biće saslušana u tužilaštvu. 

Po okončanju dokaznog postupka odlučiće se da li će biti podnet i optužni predlog. Majka je, inače, bila u trećem mesecu trudnoće i imala je spontani pobačaj, pa je zbog toga odvezena u bolnicu u Beograd, gde je zadržana na lečenju.

Četvoro dece od 13, 12, osam i tri godine ostalo je samo kod kuće. Navodno je zamolila komšiju da brine o njima.