18.09.2024.

14:13

Foto: V.J.

Hronika

Uhapšeni za zločin u Bogovini se brani ćutanjem: Osuđivan za ubistvo kao maloletnik, sada se sumnjiči za surovo ubistvo kafedžije

Njemu se ne teret stavlja krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja, a prema nezvaničnim informacijama, on je u policiji odbio da odgovara na pitanja.

Inače kako saznajemo osumnjičeni D.B. ima dosije i kao maloletnik je osuđivan za ubistvo.  

Informer

- Osumnjičeni D.B. je sa 16 godina počinio ubistvo i tada je, najverovatnije, odslužio kaznu u maloletničkom zatvoru. Taj predmet još nismo našli, mi po zakonu moramo čuvati predmete 5 godina nakon pravnosnažne presude, a ovo prvo ubistvo se dogodilo pre 30 godina. U ovom rasvetljavanju zločina moram da pohvalim Zavod za sudsku medicinu u Nišu koje je svojim brzim veštačenjem DNK doprinelo pronalaženju osumnjičenog. Njegov DNK je pronađen na mestu zločina - kaže nam tužilac Višeg tužilaštva u Zaječaru Miodrag Canović.

Podsetimo D.B. se sumnjiči da je u noći između 8. i 9. septembra razbio staklo na vratima kuće Sime Balaševića u selu Bogovina, a potom ušao unutra i naneo mu povrede u predelu glave i tela od kojih je ovaj devedesetogodišnji muškarac preminuo. Policijski službenici su na licu mesta zatekli beživotno telo starca vezanih ruku i nogu.