18.09.2024.

15:18

Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Hronika

"Moj poslednji rođendan koji smo proslavili zajedno": Sestra ubijenog Nikole podelila srceparajuće uspomene (VIDEO)

Tim povodom, njegova sestra Katarina oglasila se i podelila emotivne privatne snimke sa njenog poslednjeg rođendana, koji su zajedno proslavili. Nažalost, to je bio poslednji put da su slavili rođendan zajedno, a uspomene na taj trenutak sada imaju posebno emotivno značenje za nju.

- Moj poslednji rođendan koji smo proslavili zajedno - napisala je Katarina na instagramu.

Ona je često delila zajedničke trenutke Nikole sa njenom decom i emotivne momente koji pokazuju koliko su bili vezani i koliko je on bio omiljen ujak.

Dana 18. jula javnost je saznala za tragičnu vest o ubistvu mladog policajca Nikole Krsmanovića, koji je stradao tokom noćne dužnosti u rutinskoj kontroli u mestu Lipnički Šor kod Loznice. Kobni događaj desio se u noći sa 17. na 18. jul, kada su Nikola Krsmanović (34) i njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) zaustavili taksi vozilo sa registracijama iz Tutina.

Nakon što je Vjekoslav krenuo ka patroli, odaljivši se od taksija, začuli su se pucnji. Albanski državljanin Faton Hajrizi otvorio je vatru na Nikolu, smrtno ga ranivši, a zatim je pucao i na Vjekoslava, koji je preživeo sa povredama. Dva dana kasnije, Hajrizi je ubijen u Loznici u sukobu sa policijom, nakon što je ponovo otvorio vatru na pripadnike policije.

U rodnom selu Nikole Krsmanovića, Dragincu, oslikan je mural u znak sećanja na hrabrog policajca, koji je svoj život dao časno i pošteno obavljajući svoju dužnost.