19.09.2024.

10:24

Foto: ATA Images, Tanjug

Hronika

Nastavak suđenja Darku Šariću! Čitaju se poruke sa "Skaj" aplikacije

Među optuženima su i njegov advokat Dejan Lazarević, rođeni brat Duško Šarić, navijač Uroš Radovanović (ranije se prezivao Mišić), ali i službenici MUP Srbije.

Na jučerašnjem suđenju Darku Šariću za planiranje ubistva i pokušaj diskreditacije svedoka saradnika Nebojše Joksovića pročitane su "Skaj" poruke. 

Informer

Zoran Sinko

Branioci su tokom jučerašnjeg suđenja tvrdili da su ti dokazi nekazoniti i da su poruke mogle biti izmenjene, a istakli su da je tužilac priznao da ne postoji izvornik ovih poruka, dok odbrana ima pravo da rukovodi originalnim dokazima.

Brane se sa slobode

Prema ranijim najavama i danas bi trebalo da se izvode dokazi pribavljeni preko zaštićene "Skaj" aplikacije. Svi optuženi, osim Darka Šarića, na suđenje dolaze sa slobode.

Optužnica tereti Šarića i ostale da su hteli da ubiju Joksovića, kako bi onemogućili njegovo svedočenje u postupku, koji se protiv Šarića vodi za pranje para.

On je pravosnažno osuđen za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Paralelno sa planom za likvidaciju optuženi su, kako tvrdi JTOK, radili na diskreditaciji zaštićenog svedoka, tako što su hteli da mu podmetnu krivično delo.

Reč je o dizanju u vazduh automobila valjevskog biznismena Gorana Nikolaševića, koji je bio svedok u jednom postupku protiv Šatrića.