19.09.2024.

12:11

Foto: V.J.

Hronika

Osumnjičeni za teško ubistvo zaćutao u tužilaštvu: Mučio i izmasakrirao kafedžiju u Bogovini, odao ga DNK

Osumnjičenom se pored teškog ubistva iz koristoljublja teret stavlja i razbojništvo koje je, kako se sumnja, počinio u Podgorcu.

D.B. je nakon višednevne potrage, tokom koje je policija privela veći broj osumnjičenih, uhapšen kada su pronađeni njegovu DNK tragovi u kući ubijenog. 

Podsetimo mrtvog Balaševića 9. septembra pronašao je sin, koga je pozvao komšija jer mu Sima nije otvorio vrata kada mu je došao u posetu.  

Informer

Sin je tog dana razvalio vrata i zatekao oca izmasakriranog i vezanog za stolicu sa zarivenim nožem u grudi. 

Istragom je utvrđeno da je ubica u kuću ušao kroz rpozora sa zadnje starne kuće, savldao i vezao starca, a onda mučio, kako se pretpostavlja, da bi mu otkrio gde drži novca. 

Za naš portal, prve komšije pokojnog Sime su nakon jezivog zločina otkrile detalje njegovog života. 

Informer

- Mi smo se družili sa njim, znamo se preko 40 godina, sin nam je muzičar i družili smo se, žena mu je prminula prošle godine. Poslednji put sam ga videla u subotu sreli se i pozvala sam ga na kafu, a trebala nam je i neka bušilica, radili su mu majstori na krovu. Majstori su radili do nedelje uveče do osam sati, u ponedeljak devetog mlađi čovek, je često dolazio i zvao ga je telefonom nije se Sima javljao, i kada je došao poslednji put video je da niko ne otvara, pozvao je njegovog sina i razbili su vrata i zatekli stravičan prizor. Priča se da su mu prsti bili polomljeni, nož je bio zariven u grudi u neposrednoj blizini srca. Bio je jako dobar čovek, jako lepo su se slagali, bili smo svakodnevno zajedno. Priča da je prodao kući i želeo da se odseli, nije tačna, mislimo da je kuću prepisao unuku koji ga je obilazio često, za razliku od sina i snaje koji su retko dolazili. Nije se nikome zamerao, postoji samo jedan čovek sa kojim je pre bio u zavadi, ali su se pomirili - ispričali su za Informer Nata i Žarko Stojković prve komšije ubijenog Sime.

Inače nakon hapšenja osumnjičenog tužilac Višeg tužilaštva u Zaječaru Miodrag Canović je za Informer izjavio da je on još kao maloletnik osuđivan za ubistvo.

- Osumnjičeni D.B. je sa 16 godina počinio ubistvo i tada je, najverovatnije, odslužio kaznu u maloletničkom zatvoru. Taj predmet još nismo našli, mi po zakonu moramo čuvati predmete 5 godina nakon pravnosnažne presude, a ovo prvo ubistvo se dogodilo pre 30 godina. U ovom rasvetljavanju zločina moram da pohvalim Zavod za sudsku medicinu u Nišu koje je svojim brzim veštačenjem DNK doprinelo pronalaženju osumnjičenog. Njegov DNK je pronađen na mestu zločina - kaže nam tužilac Višeg tužilaštva u Zaječaru Miodrag Canović.