19.09.2024.

12:51

Foto: Shutterstock/printscreen

Hronika

Ukrao lančiće vredne oko 400. 000 dinara: Presretao žene u Beogradu i kidao im nakit s vrata

Naime, danas su javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljeni N.M. u prisustvu branioca okrivljenog, zaključili su sporazum o priznanju produženog krivičnog dela Teška krađa. 

"Oni su sklopili sporazum u kom se navodi da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 6  meseci i da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja narkomana" saopštilo je pomenuto tužilaštvo. 

Informer

ilustracija

Kako se navodi u saopštenju, okrivljeni N.M. je svesno i dobrovoljno priznao da je na naročito drzak način oduzimao tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. 

" I to na štetu tri oštećene na taj način što je 23.07.2024. godine pratio oštećenu J.M. od prodavnice do zgrade u kojoj živi na Novom Beogradu. Potom je na glavu stavio kapuljaču i hiruršku masku, prišao oštećenoj sa leđa i sa vrata joj strgao zlatni lančić vrednosti oko 235.000,00 dinara" navedeno j eu saopštenju i dodato da je:

Informer

ilustracija

" N.M. i  25.07.  primetio oštećenu D.R., prišao joj, uhvatio je u predelu vrata, odgurnuo od sebe, kojom prilikom je oštećena pala i sa vrata joj strgao zlatni lančić, debljine oko 3-4 mm. Taj lančić je pronašla policija i vraćen oštećenoj, ali bez zlatnog priveska vrednosti oko 8.000,00 dinara. Takođe, istog dana je, u kasnijim časovima, prišao sa leđa oštećenoj T.Ć., dok se kretala stazom u parku, stavio joj ruku preko naočara za vid pa joj otrgao sa vrata lančić od žutog zlata dužine oko 40cm, vrednosti oko 120.000,00 dinara." piše u saopštenju.