19.09.2024.

13:01

Foto: Informer

Hronika

Osumnjičeni za brutalno ubistvo Sime Balaševića, uzalud okrenuo ćurak! Određen mu pritvor, evo kolika ga kazna očekuje

Na iznenađenje tužilaštva, on je kazao da se brani ćutanjem i da neće odgovarati na pitanja. Određen mu je pritvor do 30 dana. 

- Kada ga je policija uhapsila, on je kazao da neće ništa da nam kaže, već će sve ispričati tužilaštvu. Svi smo to i očekivali, međutim, on se predomislio i branio se ćutanjem. Srećom, protiv njega ima dokaza.

Naime, forezničari su sakupili materijalne dokaze sa mesta ubistva, a Zavod za sudsku medicinu u Nišu je intenzivno radio baš na ovim sakupljenom materijalu. Nedvosmisleno je mnogo tragova njegovog DNK na mesto ubistva.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu i DNK dokaze priveden Tužilaštvu, tako da su oni imali zakonsko pravo na osnovu DNK da predlože pritvor do 30 dana koji odobrava Viši sud. Policija i dalje sakuplja dokaze protiv osumnjičenog, njegovo kretanje, njegov razgovor sa prijateljima i meštanima, njegov GPS mobilnog telefona...

Iako se bude do kraja branio ćutanjem, osumnjičeni može biti osuđen na osnovu dokaza.  Za ovo krivično delo predviđena je kazna i do doživotnog zatvora.