20.09.2024.

09:59

Foto: Shutterstock/printscreen

Hronika

"Komunalac" iz Čačka se oglasilo povodom hapšenja njihov radnika koji je krijumčario mogrante:"Nije radio i nije koristio službeni kamion"

Uhapšeni Čačanin je rukovodilac RJ "Higijena" u JKP "Komunalac" iz ovog grada, zbog čega se ovim povodom oglasilo i ovo javno preduzeće.

- Tačno je da je A. A. uhapšen, ali on tada nije bio na radnom mestu niti je koristio vozilo "Komunalc"a, niti bilo koje službeno vozilo, a mi ne možemo odgovarati za postupke radnika van radnog vremena. A. A nije bio na poslu 10. i 11. septembra i tako je evidentiran u radnom karnetu i to se vodi kao neopravdano odsustvo i odmah da kažem da je to jedna od prvih laži koje pojedini mediji pišu i navode u svojim prilozima, da je u vreme hapšenja A. A. bio zaveden kao prisutan na poslu - izjavila je za medije direktorka JKP „Komunalac” Mirjana Đoković.

Prema njenim rečima A. A. je 12. septembra uhapšen na graničnom prelazu Batina jer je upravljao kamionom u kome su se nalazili migranti, a tek 16. septembra o tome je obavešten JKP „Komunalac”.

- Odmah nakon tog izveštaja preduzeli smo sve mere koje zakon nalaže. S obzirom na to da se A. A. trenutno nalazi u pritvoru u Osijeku, izrečena je mera udaljenja sa posla. Sve do okončanja procesa i izricanja kazne zakon nalaže da se njemu isplaćuje trećina zarade. Ukoliko izrečena zatvorska kazna bude duža od šest meseci, sledi mu trajno udaljenje sa posla, odnosno otkaz-  kazala je Đoković.