21.09.2024.

09:39

Foto: Shuttetrstock

Hronika

Ćerka priznala da je ubila majku! Glasovi u glavi su mi rekli da to uradim, izjavila istražiteljima

Ona je ispričala da već četiri godine ima psihičke probleme i da čuje "glasove u glavi", a da je njena majka, koja je nače bila psiholog i lekara, nikada nije htela da joj pomogne u lečenju, već je problem nastojala da reši alternativnom medicinom.

Kobnog dan N.L.T-. je kako tvrdi pakovala se kako bi izašla iz stana, a majka joj je uporno vadila stvari iz kofera, nakon čega su je "glasovi u glavi" naveli da nasrne na majku.

Ćerka je prvo majku napala nožem, a kada joj je ova otela sečivo ona je zgrabila peškir i pritisnula ga majki preko nosa i usta, a drugom rukom je zgrabila za vrat i stegla ga.

Tokom saslušanja ćerka je navela i da ju je majka kontrolisala u svakom smislu, da je kontrolisala njeno trošenje novca, partnere, prijatelje, celi njen život. Dalje je navela da je deset dana prije ubistva sopštila majci da želi da se iseli iz stana u kojem su zajedno živele, jer je smatrala da će kada bude samostalna moći da zatraži zdravstvenu pomoć. Navela je da se u nekoliko poslednjih dana uznemirenost kod nje pojačavala, a poslednja tri dana, uoči ubistva, nije uopšte spavala, pila je i pušila marihuanu, slabo jela i njen psihipko stanje je bilo sve gore i sve više su joj se javljali glasovi.

-  Glasovi su joj govorili da je majka ta koja drži glasove u njenoj glavi i da je jedini način da se oslobodi glasova da ubije svoju majku, a takođe su joj govorili da majku ubije nožem - izjavio je izvor iz istrage za medije.

Inače da je ubila majku Južnofarkikaanka je prvo porukom javila poznaniku, a kada je on pozvao ona mu je to i potvrdila.  

Od hapšenaj ćerka se nalazi u pritvoru.