22.09.2024.

14:38

Foto: Foto: S.D.

Hronika

Neutešni roditelji Danijela Lazovića: Čuli smo se pre nesreće, zvao me je da sečemo drva...

Kako su za Informer ispričali oni koji poznaju unesrećenu porodicu, Danijel je završavao kuću u mestu Postenje, gde su se iz Novog Pazara preselili zbog njegovog posla. Ovu jezivu nezgodu preživela je majka nastradale dece, koja je danas na svoju odgovornost izašla iz bolnice na kućno lečenje. 

Otaci majka nastradalog Danijela Lazovića, Dobrica i Dikoslav Lazović za Informer kažu da je Danijel sa porodicom i komšinicom krenuo u manastir. 

- Nisu ni stigli tamo  - pričaju kroz suze nesrećni roditelji. 

Informer

 

Prema njihovim rečima Danijel se čuo sa ocem pre nesreće.

- Zvao je brata i mene da mu pomognemo da seče drva. Posle sam čuo da je imao nesreću ali nisu mi sve bili rekli... Što Bog nije uzeo nas, nego nas ostavio da se mučimo? Bio je željan da bude sa decom, a sada će zauvek biti s njima - jeca i priča nesrećni Dikoslav .

Danijel je bio vredan radnik, koji je privatno izvodio fasaderske radove kako bi završio kuću. Uz svoju vojnu službu, bio je posvećen porodici i planovima za budućnost.

Vojni lekari i pripadnici Vojske Srbije bili su uz porodicu celu noć, pružajući podršku u ovim teškim trenucima.

Otac Dikoslav saznao je za sinovljevu pogibiju tek oko 18 časova, a za unučiće, decu Danijelove supruge koja su stradala zajedno sa njim, saznao je tek jutros.

- Ispoštovaćemo snajinu želju oko sahrane i svega, ona je živela s njim, deca su njena, jadna ona - dodao je otac.

Informer

 

Supruga, iako teško povređena, tražila je da izađe iz bolnice kako bi bila s porodicom u ovim bolnim trenucima. Obdukcija je zakazana za sutra, dok se sahrana očekuje u utorak ili sredu.

Građani se putem društvenih mreža opraštaju od porodice Lazović, uz brojne poruke saosećanja i podrške, poput „Počivaj u miru“.

Porodica, prijatelji i rodbina okupljeni su u kući Lazovića, dok se svi pripremaju za poslednji ispraćaj nesrećno nastradalog Danijela i dece.

Mirjana, majka nastradale dece je iz bolnice otišla kod njenih roditelja. 

Slomljen bolom, otac Dikoslav kaže:

- Nemam snage da je vidim. Znam koliko joj je teško. Ostala je bez dece, bez mog sina, kojeg je volela i s kojim se slagala - rekao je Dikoslav.

Danijelova tetka, duboko pogođena tragedijom, koja je zadesila porodicu njenog brata.

- Brat Dikoslav je bolestan, o njemu sam brinula stalno ga zvala pitala ga kako je, a Danijel... jak, pun snage, na njega i njegovu decu nisam ni pomislila da će ovako otići. Srce mi se cepa od bola kad se setim scena od juče. Stravične slike, ne mogu da verujem da ih više nema - kaže tetka.

Kuća Lazovića je ispunjena tugom i jaukom, dok rodbina i prijatelji dolaze da pruže podršku. Tetka, u suzama, dodaje: „Niko ne može da razume ovu bol, ovo je nesreća koja nas je uništila.“

Komšije nastradalog Lazovića ne mogu da dođu sebi.

 - Velika tuga. Kupili su ovu kuću relativno skoro da se skuće sa svojom dečicom. Bili su dobri ljudi, roditelji, dobre komšije... trudili su se. Dečica su bila divna, vaspitana, samo pogled na ove bicikle, naslonjene na drvima boli  - kaže jedna od komšinica unesrećene porodice. 

Nedaleko od njihove kuće je i kuća nastradale Dijane K. 

Informer

 

Za  nastrdalu Dijanu svi su imali samo reči hvale da kažu.