22.09.2024.

20:24

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

UZNEMIRUJUĆ VIDEO! Mirjana se bori za život, daju joj vodu, iznad nje oklopno vozilo koje joj je ubilo muža i decu

Na mestu su poginuli vozač auta Danijel Lazović (33), njegovo troje dece uzrasta godinu, sedam i deset godina, kao i njihova komšinica Dijana K. (27), a preživela je jedino majka stradalih mališana, Danijelova supruga Mirjana Lazović (32). Svi su iz okoline Raške.

Inače Informer je došao do ekskluzivnog snimka koji je napravljen samo nekoliko minuta nakon saobraćajne nesreće.

Na snimku se vidi uništen automobil porodice Lazović i Mirjana kojoj policajac dodaje vodu.

Mirjana je posle udesa prebačena u bolnicu i juče je na sopstveni zahtev puštena, dok je vozač "pasarsa", profesionalni vojnik M. V. (54), uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava.

Kako smo saznali, nezapamćena tragedija dogodila se u subotu oko 13.10. sati.

- Prvi rezultati iz istrage ukazuju na to da je vozač borbenog oklopnog vozila iznenada prešao u suprotnu traku i direktno udario u automobil, u kom je bila petočlana porodica i njihova komšinica. Od siline udarca, teški oklopnjak je bukvalno pregazio automobil, smrskao ga, pa ga odvukao u jarak pored puta. Otac, troje dece i komšinica su na mestu ostali mrtvi, dok je Mirjana ostala živa zaglavljena u smrskanom vozilu, kog je pritisnuo "pasars", težak skoro 18 i po tona. Spasioci su dali sve od sebe da je što pre izvuku, ali bilo je potrebno dva sata da najpre dizalicama uklone oklopnjak, a onda da iseku zdrobljeni auto i oslobode je. Bila je u svesnom stanju kad je predata Hitnoj pomoći - rekao je naš izvor.

Tokom uviđaja utvrđeno je da je vozač "pasarsa" imao 0,2 promila alkohola, što je protivzakonito, pošto ne postoji tolerancija za alkohol za vozače vojnih vozila.

U MUP su potvrdili da se vozač "pasarsa", koji je skrivio tragični udes, tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

"Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu zadržala vozača M. V. (54), koji je upravljao vozilom Vojske Srbije. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na dalje postupanje" piše u saopštenju.

Ova strašna nesreća izazvala je šok u celoj zemlji, a posebno u Raškoj i okolini, gde su živeli stradali Lazovići i njihova komšinica.

- Danijel je poreklom iz Novog Pazara, a sa suprugom i decom se preselio u naselje Draganiće kod Raške pre nekoliko godina, kada je dobio posao u Vojsci Srbije. Tamo su završavali kuću... Koliko sam čuo, oni su u subotu krenuli u Studenicu, gde se svakog 21. septembra odžava sabor na praznik Mala gospojina - ispričao nam je Danijelov poznanik.

Vredni i skromni

Ispred kuće Lazovića juče smo zatekli nesklonjen veš, dečji bicikl naslonjen na zid, a prozori su bili zatvoreni.

Komšije su sa suzama u očima prepričavali lepe trenutke koje su proveli sa Lazovićima, ne verujući da je Mirjana u trenu ostala bez muža i troje dece.

- Danijel je bio zaposlen u kasarni u Raškoj i to je bio glavni razlog njihovog preseljenja iz Novog Pazara. Bili su vredna i skromna porodica, omiljeni u ovom kraju. Videla sam ih kad su se u subotu spremali da krenu na sabor, niko ne može da veruje da su tako stradali. Kuća Lazovića je zatvorena, verovatno će se saučešće izjavljivati u kući Danijelove porodice. Ne znam kako će Mirjana ovo preživeti, u trenu je ostala bez muža i troje dece - ispričala je uplakana komšinica.

Informer

Inače Mirjana Lazović juče je u ekskluzivnoj ispovesti za Informer objasnila kako je došlo do tragedije.

- Suvozač sam bila, svi se čude kako sam ostala živa. Joj majko, ima li Boga?! Nema sigurno čim je uzeo Danu i decu. Šta će mi život sada bez njih, sada mi ne treba. Joj, Dane, nismo se ovako dogovorili... dogovorili smo se da spremamo slavu... Joj što će mi život sad bez njih" - zakukala je majka koja je u sekundi ostala bez troje dece i supruga i dodala da je suprug pokušao da izbegne udes.

- Taj vojnik u vozilu je išao pravo na nas, kao da hoće da nas ubije. Ako verujete, nit se znalo kada je bio kod sivih kola, a kada je bio tu kod nas. Muž je pokušao da izbegne, ali nije mogao. Išao je na sred ulice. Ne znam da li je zaspao ili je bio pijan, ubio mi je troje dece.  Celu porodicu mi je ubio! Ako ima pravde, nikad da ne izađe iz zatvora! Proklet bio! Joj crni jadi, zbog njegovog pijanstva, meni je ubio celu porodicu. Joj živote, joj deco, sestro... Ne dao Bog nikome - proklinje Mirjana vozača vojnog oklopnog vozila.