23.09.2024.

07:46

Foto: Miroljub Mihailović

Hronika

Pijan pokosio četvoro, među njima i deca! "Uhapsio" ga načelnik policije

On je pobegao sa mesta nezgode, ali ga je kilometar dalje sustigao jedan vozač koji je naišao u trenutku udesa.

- Vratio je vozača koji je izazvao nezgodu na mesto nezgode i pozvao policiju koja je ubrzo stigla. Bio je to Vladan Gluvaković, načelnik policijske stanice u Bogatiću, koga poznajem i video sam ga na mestu nezgode gde sam došao kada sam čuo da se dogodilo - rekao je meštanin S. D.

Nesreća se dogodila kada je D. J. izgubio kontrolu i sa kolovoza skrenuo na betonski plato ispred seoske prodavnice. Najpre je pokosio biciklistu koji je u korpici vozio dvogodišnje dete, a potom i dva pešaka, jednu ženu i njenu maloletnu ćerku.

Informer

- Devojčica koju je otac vozio na biciklu je od udarca ispala iz korpice i letela nekoliko metara. Pala je na sred puta gde je ležala bez svesti. Ostali povređeni su na betonu ispred prodavnice zapomagali. Jedan meštanin ih je sve pokupio u auto i odvezao u bolnicu, a nakon toga je stigla i ekipa Hitne pomoći - ispričao je očevidac nesreće.

Na sreću, niko od povređenih nije životno ugrožen.

Kako Informer nezvanično saznaje, D. J. je upravljao automobilom sa 2,07 promila alkohola u krvi.

On je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden osnovnom javnom tužiocu u Sremskoj Mitrovici.

Vladan Gluvaković, načelnik policijske stanice u Bogatiću, koji je, prema navodima meštanina Radenkovića, sustigao vozača koji je pobegao sa mesta nesreće i pozvao kolege iz Sremske Mitrovice, nije odgovarao na naše pozive.