23.09.2024.

09:17

Foto: printscreen

Hronika

Suđenje svirepom ubici iz Ripnja! Ubio maloletnicu (16) pa se žalio na vradbžine i crnu magiju

Zločin se dogodio 16. aprila prošle godine kada je Ilić, prema optužnici, napao porodicu nožem u njihovoj kući, usmrtivši Nevenu, dok su njena majka, baka i ujak zadobili teške povrede.

Na prethodnom ročištu, baka ubijene devojčice, Mirjana P., emotivno je svedočila pred sudom, opisujući napad i brutalnost napadača. Izjavila je da ju je Ilić napao nožem i zadao udarce u glavu. Mirjana je negirala njegove tvrdnje da je ona bila vračara, što je Ilić koristio kao deo svoje odbrane.

Okrenuvši se ka optuženom tokom svedočenja, poručila mu je da bi mu bilo bolje da ostane u zatvoru nego da se vrati u društvo, aludirajući na težinu zločina koji je počinio.

Informer

Tokom suđenja, sudija je odbacila zahtev Ilićevog branioca da se on prebaci u zatvorsku bolnicu, kao i zahtev za dodatna psihijatrijska veštačenja. Sudija je navela da su svi potrebni dokazi već prikupljeni, uključujući psihološka veštačenja, forenzičke analize, foto dokumentaciju, i svedočenja povređenih članova porodice.

Na prethodnim ročištima, Ilić je izneo svoju verziju događaja, braneći se tvrdnjama o crnoj magiji. Rekao je da je bio pod uticajem "negativne energije" i da mu je vračara dala vodu s biljem koju je pio kako bi se oslobodio "crne magije" za koju je verovao da mu je bačena.

Prema njegovim rečima, nakon što je počeo da pije tu vodu, sanjao je Nevenu, njenu majku i baku, i bio uveren da su one bile povezane sa tom magijom, piše Alo.

Tvrdio je da se osećao bolje kada je pio vodu, dok su se one navodno razboljevale. Nakon toga ih je, navodno, pitao o crnoj magiji, što je porodica žrtava odlučno odbacila kao besmislenu i uvredljivu odbranu.

Baka ubijene devojčice, vidno potresena, nakon ročišta je rekla da je Ilić često dolazio kod njih u kuću i da su ga prihvatali kao prijatelja. Istakla je da su verovali da on gaji očinske osećaje prema Neveni, a ne da planira da je ubije. U trenutku kada je napad izvršen, Ilić je bio pod uticajem alkohola, a baka Mirjana je uverena da je zločin bio unapred isplaniran.

Suđenje je izazvalo veliku pažnju javnosti, kako zbog svireposti zločina, tako i zbog Ilićevih bizarnih tvrdnji o crnoj magiji, kojima je pokušao da opravda svoje postupke.