24.09.2024.

09:02

Foto: Foto: RINA, V.J., Društvene mreže

Hronika

Podignuta optužnica za ubistvo male Danke Ilić! Tužilaštvo traži doživotnu robiju za Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića

Zločin se dogodio 26 marta ove godine, a osumnjičeni su u pritvoru skoro šest meseci. Njih dvojica su nadležnima najpre priznali zločin, a potom negirali.

Kako saznajemo od izvora u tužilaštvu, priznanje koje su oni dali ispred njihovih advokata, a koje su potom povukli, zakonski ima istu težinu kao i kasnije negiranje ubistva.

-Nakon skoro pola godine optužnicu smo podigli na osnovu svih dokaza koje smo sakupili. U obzir je uzeto njihovo priznanje, činjenica da su jedino oni bili na mesto zločina, izjavama svedoka, veštačenjem GPS-a automobila, veštačenjem kamera... Tužilaštvo za obojicu optuženih traži doživotni zatvor i produženje pritvora. Iako su izjave optuženih kontraverzne, verujemo da će sud doneti presudu da su krivi za teško ubistvo - saznajemo nezvanično u tužilaštvu.

Da podsetimo, obojica osumnjičenih su nadležnima pred svojim advokatima priznali ubistvo. Kasnije su sve negirali. Međutim, priznanje je dato ispred advokata tako da ima istu težinu kao negiranje ubistva.

Od Višeg suda zavisi koje će izjave uzeti u obzir.

Inače optužen je i Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića, koji se tereti za pomoć učiniocu posle krivičnog dela i neprijavljivanje učinioca krivičnog dela. Za ova krivična dela zakonikom je rpdviđena maksimalna kazna do 8 godina zatvora.