24.09.2024.

12:07

Foto: mup crna gora

Hronika

Bibi najavio tužiće Crnu Goru zbog afere "Tunel": Protiv mene nema dokaza, ovo je velika greška!

- Ukoliko optužnica protiv mene otpadne verovatno ću tužiti državu Crnu Goru. Sve je jedna velika greška i zbog toga ispaštam i ja i moja porodica - najavio je državljanin Srbije, koji se danas uredno pojavio na ročištu za kontrolu optužnice protiv optuženih u slučaju "Tunel", zbog sumnje da su učestvovali u kopanju tunela do depoa Višeg suda.

Današnje ročište je odloženo u Osnovnom sudu u Podgorici zbog toga što okrivljenima Veljku Markoviću i Milanu Jovanoviću nije uredno dostavljena povratnica. U "Tunelu" su, pored Erića, optuženi Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Nikola Milačić, Predrag Mirotić, Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović.

Informer

Erićev advokat Stefan Jovanović objasnio je da je Osnovni sud ukinio pritvor njegovom branjeniku uz obrazloženje da "posle DNK analiza, nema dovoljno dokaza da ima veze sa krivičnim delima za koja se tereti".

Lozničanin, poznatiji pod nadimkom Bubi, uhapšen je po poternici Interpola 13. oktobra 2023. na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd. Odatle je izručen Podgorici marta naredne godine.