24.09.2024.

14:10

Foto: Foto: Shutterstock, Printscreen/You Tube

Hronika

Na sudu pripadnici grupe korumpiranog policajca Milovića! Prošvercovali više od 6 miliona evra stečenih prodajom kokaina?!

U sudnici je danas između ostalog prikazana pisana dokumentacija koja se odnosi na ugovore firmi, prelazak granice kamiona, čiji je vlasnik jedan od optuženih i generalno dokumentacija o transportu.

Takođe je sudija kao dokaz izvela i rešenja za raspoređivanje na radna mesta za Danijela Jovanovića koji je pripadnik MUP-a i njegovu suprugu Dušicu Jovanović pripadnicu BIA. Svi dokazi su čitani redom, osim dokaza koji imaju posredne i neposredne veze sa materijalom sa kriptovane aplikacije “Skaj” i pretresanjem telefonskih uređaja. Sledeće suđenje je zakazano za 15. okrobar za kada su pozvani svedoci.

Na prethodnom suđenju su Danijel Jovanović, Dušica Jovanović, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović prvi put izneli odbranu i negirali krivicu. U ovom predmetu u odsustvu se sudi Miloviću koji je u bekstvu, a koji je označen kao vođa ove grupe.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal Miloviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu. Pored Milovića za ista krivična dela optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović.

Pripadnici grupe se sumnjiče da su od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovali u transportu novca iz Holandije u Srbiju i Crnu Goru. Sumnja se da su iz Srbije u Crnu Goru transportovali veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina.