25.09.2024.

08:57

Foto: Shutterstock

Hronika

Prekinuto suđenje za zločin u Novopazarskoj Banji! Tužilac zbog ovoga tražio izuzeće sudije

Arifović je izuzeće tražio zbog navoda da sudija Čorbić nije bio objektivan tokom saslušanja jednog od svedoka, te da je usmeravao njegov iskaz na onaj koji je prethodno dao u Višem tužilaštvu, pre nego što je dao izjavu pred sudom.

Nastavak suđenja očekuje se nakon donošenja odluke o zahtevu za izuzeće sudije.

Pre prekida ročišta, saslušani su radnici i gosti hotela u Novopazarskoj Banji, ispred kojeg se ubistvo dogodilo, iako niko od njih nije bio direktni očevidac incidenta. Svedoci su dali različite opise ponašanja optuženog nakon pucnjave.

Neki su tvrdili da je Veljko M. nakon incidenta “mirno ušao u hotel, seo za sto i zapalio cigaretu”, dok su drugi svedočili da je bio “vidno uznemiren, skinuo košulju i tražio vodu i šećer”.

Prema optužnici Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, Veljko M. se tereti za teško ubistvo iz "niskih pobuda", za koje je predviđena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora. Pored toga, optužen je i za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Podsetimo Veljko je 14. septembra prošle godine pucao i pogodio Tarika u glavu. Ranjeni mladić je teškom stanju hitno transportovan u Klinički centar u Kragujevcu gde je i pored napora lekara da mu spasu život preminuo 12 dana kasnije.

Do pucnjave je došlo zbog svađe oko devojke u koju je Veljko bio patološki zaljubljen.