25.09.2024.

11:58

Foto: Printscreen

Hronika

Ženu godinama zlostavljao, a potom joj sudski oteo dete koje je udavio u kofi: Godišnjica stravičnog užasa u Vršcu

Sagovornica "Blica" tada je podsetila kroz kakav je pakao prolazila Suzana sa bivšim suprugom Markom B. koji im je ubio ćerku a potom počinio samoubistvo.

Muž ju je tukao. Bio je bolesnik, lečio se. Suzana je imala probleme sa njim. Kada se vrati sa posla, ona je morala da stavi pelenu, kako on kaže, inače bi usledio šamar. Ona ga je trpela, međutim, kada joj je stavio nož pod grlo, prekipelo joj je i otišla je. On je bio fakultetski obrazovan, doktor master. Radio je u opštini - priča rođaka.

Kako kaže, Marko je dobio starateljstvo nad detetom nakon čega im nije dao da vide dete.

Informer

- Devojčica se zvala Petra. Bila je preslatka, viđala sam je sa Suzanom jednom nedeljno kod mene. Međutim, Marko zbog korone nije davao rođacima stalno da viđaju dete - priseća se sagovornica "Blica".

"Uviđaj je bio strašan"

Komšija iz zgrade u kojoj se dogodio nezapamćen zločin kratko je rekao za "Blic" da je sve bilo jezivo.

Uviđaj je bio strašan, scene su bile jezive. Tragedija je velika. A Marko je izgledao kao dobar, čak fenomenalan lik, fakultetski obrazovan, nikada nije pokazivao neke znake da će to da uradi. Živeo je ovde malo, ali čini mi se da je više vremena provodio kod svog oca - rekao je komšija.

Podsetimo, stravičan zločin dogodio se 4. oktobra 2022. godine oko 14 sati u stanu u Vršcu. Istragom je utvrđeno da je otac ćerku udavio, a potom se obesio.

Marko i Suzana bili su u procesu razvoda i živeli su kao podstanari a pre zločina on je bio sam u stanu sa ćerkom. Suzana je Marka prijavila za nasilje u porodici i to je bio glavni razlog zbog kog je želela da se razvede od njega a Centar za socijalni rad je uprkos njenom protivljenju dozvolio ocu da viđa dete.