25.09.2024.

15:02

Foto: N.B.

Hronika

Počelo suđenje za tragediju kod Prnjavora! Pijan se velikom brzinom zakucao u automobil i usmrtio porodicu iz Srbije

Tragedija se dogodila 27. avgusta prošle godine, u Donjim Štrpcima kod Prnjavora, a poginuli su Aleksandar Jovanović (19), njegov brat Dejan Jovanović (23), njihova majka Vidosava Jovanović (49) iz Rume i njena unuka S.J. (7) iz Mačvanske Mitrovice.

Prema optužnici Aleksandar je putem Derventa - Prnjavor gurao neispravni i neobeleženi automobil ”pežo 206” kada je u njih, otpozadi, ”pasatom” udario Boban Đ. koji je vozio 142 km/h i sa 1,73 promila alkohola. 

Tužilac je u uvodnoj reči naveo da će tužilaštvo dokazati da je Boban Đ. isključivi krivac za katastrofalne posledice, iako su i oštećeni doprineli nesreći.

Informer

- Tužilaštvo je pribavilo brojne dokaze, uključujući i veštačenja kojim će dokazati krivicu optuženog. To su saobraćajno-tehničko veštačenje, kao i veštačenje tehničke ispravnosti vozila, analiza DNK koja će pokazati gde se ko nalazio u trenutku nesreće. Saslušaćemo i više svedoka koji su prolazili tim putem pre i posle nesreće-  rekao je Tomić, navodeći da nema neposrednih očevidaca nesreće.

U uvodnoj reči branilac optuženog je samo kratko rekla da će odbrana izvoditi dokaze kojima će pobijati navode tužilaštva.

Inače danas su saslušani vozači koji su neposredno pre udes naišli na zastoj koji je napravio Aleksandar Jovanović pokušavajući da ukloni svoj automobil sa puta i dok je jedan svedok izajvio da su na vozilu bila upaljena sva "četiri žmigavca", drugi svedoci su rekli da nije bio obeležen.