26.09.2024.

09:47

Foto: Foto: Pavle Ivković

Hronika

Bivši zadrugar stigao na suđenje Blažiću! Sačekali ga roditelji pobijenih sa natpisom: "Živite" (FOTO)

Rijaliti zvezda Nikola Đorđević, prijatelj Uroša Blažića, došao je sam na suđenje, sa papirima u ruci.

On bi, prema saznanjima Informera, danas trebalo da da iskaz i da priča o danima koji su prethodili masakru.

Informer

Na današnje ročište pozvano je deset ključnih svedoka, među kojima su Biljana Blažić, majka okrivljenog, njegov prijatelj Nikola Đorđević, inače rijaliti zvezda, kao i devojka A. D, devojka koju je oteo tokom bekstva, ali i Nemanja Ilić koji je ranjen tokom maskra.

Informer

Uroš Blažić je na prethodnom suđenju u avgustu, hladnokrvno priznao zločin, ali nije želeo da pričao o krvavom piru koji je počinio te noći. Nakon okrivljenog Blažića, o krvoproliću, ali i o bolu koji im je nanesen nakon ubistva dece, svedočili su članovi porodica, a atmosfera na suđenju tokom tri dana bila je i više nego napeta.

Sudija Višeg suda u Smederevu Lidija Jovanovski, koja sudi Blažiću i njegovom ocu, na prethodnom suđenju navela je da se pored saslušanja svedoka, planira i iznošenje dokaznog materijala, brojnih veštačenja koja se nalaze u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu koja je podignuta 18. oktobra 2023, a koja je kasnije potvrđena od strane prvo Višeg suda u Smederevu, a zatim i od Apelacionog suda u Beogradu.

Podsetimo Biljana Blažić majka masovnog ubice, koja će danas dati svoj iskaz, tokom istrage je izjavila da njen sin nije problematičan i da ne zna iu kog razloga je Uroš pobio sve na koje je naišao te kobne večeri.