26.09.2024.

12:48

Foto: Tanjug / printscreen

Hronika

Zaječarski sud doneo odluku: Optuženi za ubistvo male Danke ostaju iza rešetaka

Više javno tužilaštvo u Zaječaru optužnicom koju je uputilo na potvrdu tražilo je da Dejan Dragijevića i Srđan Jankovića za ubistvo dvogodišnje devojčice budu osuđeni na doživotnu robiju. 

Podsetimo pored Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića na istoj optužnici je i Dejanov otac Radoslav Dragijević kome se na teret stavlja pomoć učiniocu nakon učinjenog krivičnog dela. 

Inače Radoslav Dragijević koji je uhapšen zajedno sa drugim sinom Daliborom koji je preminuo u policijskoj stanici u pritvoru je bio mesec dana i od kraja maja on se brani sa slobode.  

Optužnicu za zločin u Banjskom Polju sud može da potvrdi, ili da je vrati na dopunu istrage.

Dejan Dragijević i Srđan Janković, uhapšeni su 4. aprila i od tada su u pritvoru. Posle hapšenja oni su navodno priznali da su službenim kolima udarili devojčicu u Banjskom Polju ali i da je Dejan, pošto je Danka davala znake života, zadavio dete. Navodno su tada rekli i da su telo devojčice bacili na divlju deponiju, a dva dana kasnije ga prebacili u dvorište porodične kuće u selu Zlot. Kako se prema nezvaničnim informacijama navodi u optužnici, Radoslav je potom premestio Dankino telo na lokaciju koja do danas nije poznata.

Telo devojčice, koja je poslednji put viđena 26. marta, do danas nije pronađeno iako je pretraženo više od 30 lokacija. 

- Optužnica se temelji na njihovim priznanjima koja su validna jer su dati uz prisustvo njihovih advokata, iako su obojica kasnije, na saslušanju u tužilaštvu sve negirali. Temelji se na mnogobrojnim dokazima koji su sakupljani pola godine, počev od toga da su samo oni bili na mesto zločina, preko veštačenja kamera, izjave svedoka i drugih dokaza koje smo sakupili - rekao je izvor iz istrage za medije.