26.09.2024.

17:43

Foto: Foto: Piki/J.R.

Hronika

Hrvati pripremali diverziju u Beogradu?! Ovo je garaža u kojoj je pronađeno oružje i eksploziv! (VIDEO)

Uviđaj na licu mesta izvršili su tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a u veliku akciju bili su uključeni pripadnici BIA i MUP-a Srbije. 

Prema prvim informacijama, nekoliko hrvatskih državljana se dovodi u vezu sa oružjem. Za sada nije poznato da li su planirali kriminalne obračune, neku diverziju ili su oružje čuvali radi dalje prodaje.

- U garaži je pronađen 1 kilogram plastičnog eskploziva, ogromne količine municije, među kojima je i zolja, fantomke, deset kalašnjikova, četiri puške  M56, sedam bombi i više pištolja - navodi naš izvor i dodaje da je oružje bilo sakriveno u dva džaka.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu danas oko 11.20 časova u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašli veću količinu oružja i minsko-eksplozivnih naprava

- Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd danas su oko 11.20 časova u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašli više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Na lice mesta odmah su izašli i pripadnici Sektora za vanredne situacije.-rekao je ministar Ivica Dačić