26.09.2024.

19:13

Foto: Instagram

Hronika

Uroš Blažić se smejao drugovima u sudnici! Roditeljima ubijenih pozlilo, jedva se smirili!

Nakon prozivke i optuženih, sudija je konstatovala da su prisutni svedoci Milenko Vjekić i Viktor Đorđević, a na ročište je došao i teško ranjeni Nemanja Ilić (27) sanintetskim vozilom i sporoveden je na službeni ulaz, dok nisu pristupili ranjena Andrijana Mitrović i oštećena Jelena Ajdinović.

Kako Republika.rs saznaje, monstrum Uroš Blažić se smejao kad je ugledao drugove da ulaze u sudnicu, što je zgrozilo roditelje žrtava, dok je nekima od njih pozlilo, pa su morali da izađu na kratko kako bi se smirili.

Informer

Porodice nevino ubijenih žrtava danas u sudu

Kako dalje navode, Jelena Pantić koja je sa decom na terasi izbegla pukom srećom Blažićeve hice posle svedočenja nije mogla da smiri - plakala je u toaletu Specijalnog suda.

- Odvela sam decu na spavanje pošto sam zaključala radnju koja se nalazi preko puta škole. Pored je i moja kuća. Čula sam pucanj i izašla na terasu. Mahinalno sam vrisnula jer sam videla muškarca da rafalno puca u decu koja su sedela na klupama kod škole. On se okrenuo ka meni i počeo da puca. Pobegla sam. Decu sam sakrila ispod stola i zaključala kuću i pozvala odmah policiju - izjavila je Pantićeva.

Rekla je još i da je poznavala Uroša kao mušteriju u prodavnici i da se do masakra ponašao normalno.

Na današnje ročište došli su roditelji Nikole Milića, najmlađe žrtve masakra, a potom i Saša i Zorica Panić, roditelji ubijene dece Kristine i Milana. Takođe, u Ustaničku ulicu pristigli su i Suzana Ranković sestra ubijenog Dalibora Todorovića.

Na ročište su došli i roditelji i brat Petra Mitrovića koji je teško povređen u masakru, ali je nažalost nakon 50 dana lavovse borbe preminuo. Ožalošćeni članovi porodica i na današnje ročište došli su sa majicama na kojima su fotografije ubijenih mladića i devojke.