27.09.2024.

10:51

Foto: Tanjug

Hronika

"Napipala sam pištolj ispod jastuka": Blažićeva bivša devojka otkrila zbog čega je raskinula sa krvnikom, ali i kakav je imao odnos sa roditeljima

Na red je došao Marko Blažić, brat Uroša Blažića. 

- Ne želim da svedočim! - rekao je Marko, a potom se izjasnila i Željana, Blažićeva snajka.

- Ne želim da svedočim - rekla je snajka. 

Informer

- Imajući u vidu ono što je rekla Biljana Blažić, neka koristi zakonsko pravo, međutim...šta me je navelo da ovo kažem, Biljana je rekla izjavljuje saučešće, a pritom je dodala da je dala izjavu koja se zloupotrebljava, smatram da su svi svedoci pokazali stav prema tragedije bez ikakve empatije. Bez obzira što su danas došli, a juče nisu bili i ako su dobili poziv, i prolongiraju postupak, i smatram da za jučerašnji nedolazak treba da budu novčano kažnjeni - rekao je tužilac Ivan K. 

Naredni svedok za danas jeste, Anastasija Đorđević Uroševa bivša devojka.

- Ne, ostajem pri svojoj izjavi - rekla je Anastasija, i dogovorila na pitanje tužioca da jeste odlazila kod Uroša kući i da je videla pištolj koji je držao ispod jastuka:

- Legla sam i osetila pištolj ispod jastuka, pitala sma šta je a on mi je rekao kako on i njegov otac imaju dozvolu, a onda ništa nisam ispitivala, samo sam tražila da se to skloni od mene, i rekoa je da to imaju zbog lova. Bila sam u kući kod porodice, sve sam ih poznavala, celu porodicu. Otac njegov je uvek bio autoritet, nisam provodila neko vreme s njima, imao je bolji odnos sa majkom nego sa ocem. Naša veza je bila super, poštovao je sve, ali nije želeo da ja idem u Vojsku, on je tražio da vanredno završim školu i da se udam za njega kao njegova snajka, ja sebe ne vidim tako. Ja sam se njega plašila kada smo raskinuli, videla sam jednu izjavu koja nije tačna, ja sam njega tada kada smo raskinuli videla takvog kada sma se uplašila, ali nisam imala razloga pre toga da ga se plašim. Jednom smo sedeli, rekao je da će me voditi kući i ja sma uzela telefon da se javim mami, on je tada počeo da viče, izbacio me je iz auta, i rekao "izađi iz auta, da ne bi bilo nešto gore", tada sam shvatila šta se dešava i izašla sam. Veza nam je bila monotona, sve se svodilo na to da idem kod njega i da me vrati kući, nije nikada bitno da li ja imam obaveze, on samo kaže da je krenuo po mene bez da li ja to želim ili ne. Nakon njega sam imala dečka iz Malog Orašja, izlazila sam s njim kada ima utakmicu, a družili smo se sa ljudima koji su ubijeni, sve sam ih upoznala a Uroš i ja tada nismo imali kontakt, niti mu je neko rekao za nas koliko ja znam. Tada kada me je u Malom Orašju izbacio iz automobila, nije bilo ljudi jedna kola su prošla. malo me je i lagao, stalno je rpičao kako nema vremena da izađemo, a onda mi kaže kako ide kući, a onda nestane na nekoliko sati i to me je nerviralo - rekla je Anastasija i dodala:

- Poslednje noći kada smo i raskinuli, kada je video da sam ozbiljna i da želim da raskinemo, ponašao se kao da je sve normalno, tada je bilo prvi i poslednji put, tada sam morala da pristanem na intimne odnose, a pre toga se to zaista nije dešavalo. On je inače prema meni bio jako kulturan, to me je i privuklo