27.09.2024.

11:25

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Radiša Blažić raskrinkan! Tvrdio da nije vođen postupak protiv njega, kolega svedočio i izneo istinu

Nakon što je svedok pao u nesvest i napustio sudnicu, javio se advokat Perović i uložio primedbu na izjavu Milana Lesića.

- Stavljam primedbu na deo izjave "rekao je da će koristiti suplemente", on se ničega ne seća, osim da se seća da će ići u teretanu i koju će supstancu da koristi i misilim da je taj deo sračunat, kako bi hemijski preparati bili odgovorni - rekao je Perović. 

Goran Miletić kolega Radiše Blažiće svedočio je u Specijalnom sudu.

Informer

- Ostajem pri svojoj izjavi. Ja sam od 2024. godine u penziji, Radišu poznajem od 1997. godine, služili smo zajedno bio je komandir čete u Rumi. Poznato mi je da su nestale bombe, u toku NATO agresije. Radiša je bio komandir čete, ja sam dobio zaduženje da zadužim bombe i metkove za automatsku pušku, i rečeno je da odem u magacin sa dva vojnika, imali smo dva sanduka sa oružjem, i video sam da su dve bombe oštećene, a onda sam u drugom sanduku video kako neke bombe fale, neke sa sve kutijom, a neke bez i ukupno ih je falilo 11. Vođen je postupak protiv 4 osobe, i protiv Blažića je vođen postupak. Radiša je imao zaduženu pušku i pištolj kao i svi, ali se to čuvalo i ja sam im izdavao. On je imao pristup magacinu, ali sam uvek bio i ja tu. Vojno disciplinski sud je vodio postupak. U momentu nestanka sva vojna sredstva isključujući pešadijsko naoružanje je bilo kod mene, bilo je obezbeđeno, ali nije bilo zaključano, bukvalno je svako mogao da dođe, ta prostorija nije imala ni vrata ni rešetke - izjavio je Miletić.