27.09.2024.

13:50

Foto: Foto: Informer, Tanja Andric

Hronika

Ministar Dačić o arsenalu oružja iz garaže na Novom Beogradu: Na puškama pronađeni 60 DNK tragova i otisaka prstiju

Kako je ministar policije objasnio, vlasnici garaže u kojoj je pronađeno oružje su iznajmili tu garažu nekim ljudima, i pošto nisu mogli da stupe u kontakt sa zakupcem, oni su otišli da vide šta se dešava i našli oružje, a zatim pozvali policiju.

- Policija intenzivno traga za zakupcem. Iako imamo podatke, oni nisu sasvim pouzdani. Zakupac je pokazao ličnu kartu Hrvatske, ali sumnjamo da to ima veze s nekim drugim kriminalnim grupama. Sada se upoređuju otisci na oružju, DNK tragovi, i očekujem da tokom dana imamo više informacija o tome - kazao je Dačić.

Informer

Dačić je objasnio da se ovako oružje koristi za likvidaciju i ubistva, i dodao da je policija dobila informaciju da su četiri puške iz vojnih izvora, bivše JNA, koje su predate armiji još osamdesetih godina.

- Tačno se zna da su dve vojne puške u Sloveniji, a jedna na Kosovu, dok je četvrta ili iz Bosne ili Hrvatske. Ima oko 60 DNK tragova i otisaka prstiju koji se trenutno analiziraju. Ovde je pitanje da li su planirali likvidaciju nekih drugih - istakao je ministar.