28.09.2024.

08:51

Foto: Printscreen

Hronika

Ovim škaljarcima je presudio snajperski metak! Likvidacija na Cetinju nije prva koju je, u obračunu zaraćenih klanova, izvršio snajperista

U obračunu pripadnika nekada jedinstvene bande iz Kotora, koja se nakon nestanka pošiljke kokaina, u Valensiji 2014. godine, pocepala na dva klana, ubijeno je šezedesetak osoba. Pripadnici obe grupe ubijani su u sačekušama, mafijaškim likvidacijama, pred ženama i decom, dizani su u vazduh, a korišćen je i snajper.

Likvidacija Lješkovića je treće ubistvo izvršeno snajperom u obračunu zaraćenih klanova, a interesantno je da su sve tri žrtve "škaljarci".

Da od snajperskog metka nema zaštite možda najbolje pokazuje likvidacija Dalibora Đurića (35), koji je 22. septembra 2016. godine ubijen u dvorištu spuškog zatvora. Snajperista je pucao sa obližnjeg brda i odmah pobegao.

Godinu dana ranije  27. oktobar 2015. u bašti kafića "Old fišermen" u Budvi snajperista je ubio i Gorana Đuričkovića (48), zeta fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona, takođe pripadnika "škaljarskog klana". 

Ubica je u Pižonovog zeta pucao sa puškarnice Starog grada u Budvi, a za ovaj zločin je optužen i u odsustvu osuđen, na 15 godina zatvora, Srđan Popović iz Banjaluke, ali je suđenje za ovaj zločin krenulo iz početka kada je on uhapšen i početkom ove godine izručen Crnoj Gori.