28.09.2024.

16:14

Foto: Printscreen/Zoran Sinko

Hronika

Kosta u sobi ostavio pismo! Kada su ga pronašli i pročitali sve im je bilo jasno

Kako mediji saznaju iz izvora, u njegovoj sobi ponovo je pronađen papir na kojem je detaljno ispisao svoje planove.

Kao da je želeo da ga pronađu, ostavio ga je na vidnom mestu, a na tom papiru nije bilo ništa što se tiče njegovih roditelja ili stravičnog masakra koji je počinio.

Glavna tema onoga što je prenosio na papir jeste život u inostranstvu. Kosta se nada da će napustiti kliniku, a potom i Srbiju, iako ne navodi na koji način bi to uradio, postoji detaljan plan mesta koje bi želeo da obiđe.

Informer

- Ima tu i nekoliko nepovezanih rečenica, kao da je započinjao jednu misao, pa prešao na drugu. To će, svakako, analizirati stručnjaci, ali ih sve ovo iznova ostavlja u "rebusu" - objašnjava sagovornik Republike.

Podsećamo, Kosta se trenutno nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu.

Iako postoje određena ograničenja u toj ustanovi, ima pristup papirima koje uglavnom koristi za crteže, a koji pomažu psiholozima da saznaju i razumeju njegovo mentalno stanje.

Podsetimo, Kosta K., učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.