29.09.2024.

16:00

Foto: Foto: Zoran Sinko, Društvene mreže

Hronika

Kosta K. iskočio iz kreveta i počeo da priča o njoj! Lekari imaju probleme sa njima jer ima mnogo prohteva!

Od kad je smešten u ustanovu, dečak-ubica je imao brojne želje, zahtevao je da bude pušten na slobodu, da promeni frizuru, da mu dovedu psa, kako smo već pisali, tražio je i da mu obezbede papir na kome bi pisao i crtao, a na kom je beležio planove za budućnost.

Izvor sa Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu otkriva:

- Doktori generalno imaju problem s njim jer je u stanju da ne spava noćima, a ponekad, kad spava, ustane u pola noći i odbija da nastavi sa spavanjem. Međutim, juče se dogodilo nešto potpuno neočekivano za njega. Skočio je iz kreveta i krenuo da se raspituje o svojoj sestri koju dugo nije pominjao, odnosno pričao je o njoj samo na početku svog boravka ovde.

Informer

 

Bitno je napomenuti da Kosta od početka svog lečenja retkom spominjao porodicu, a veliku želju da vidi nekog iz svog bliskog okruženja iskazivao je jedino kada je zahtevao da mu dovedu njegovog psa.

Jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset, piše Republika.rs.