29.09.2024.

16:24

Foto: Shutterstock/Umrli.me

Hronika

Škaljarac ubijen na Cetinju znao da ga "love"! Kavčani delili njegovu sliku na "Skaju", hteli da mu "živom vade oči"

To pokazuju prepiske sa nekada zaštićene Skaj aplikacije, iz kojih proizlazi da su pojedinci među njima bili spremni da mu "živom vade oči".

"Vijestima" nije poznato da li policija utvrđuje imaju li tada razmenjene poruke bilo kakve veze sa likvidacijom Lješkovića na Cetinju.

"I da probamo, rekao sam, živoga, oči bih mu izvadio"... "Hteo sam svakako da ti pišem, ali čekam još sutra da potvrdim za Lješkovića, namešta ga čovek"...

Iz poruka koje su razmenili proizlazi da im je i neko od službenika Uprave policije pomagao u lociranju tog škaljarca.

Informer

"Kako se zove onaj, granicu da proverim?", šalje taj policajac 9. decembra 2020. godine članu cetinjske ćelije kavačkog klana, koji mu odgovara "Vasko Lješković".

"Izašao 2. 2. 2020. za Pg-Milano. Nije se vraćao" piše policajac nakon provere.

Članovi tog klana tokom 2020. i 2021. godine razmenili su više fotografija Lješkovića, kojeg oslovljavaju nadimkom Konobar.

Jedan od njih sredinom januara 2021. godine pohvalio se sada odbeglom policajcu da je Podgoričaninu hapšenom više puta obećao da će ga častiti ako namesti Lješkovića.

"...Obećao mu je ovaj da će ga namestiti, i ja rekao G**** ako ga uhvatimo da ću ga častiti 50 samo to da završimo, jer ovaj mu reče da je i za S*** učestvovao ovaj Vasko, a ovaj ne zna da ja znam... To bi mi bilo ka da bi uzeo milion sad" šalje taj Cetinjanin...

Informer

Likvidacija Lješkovića, bliskog jednom od vođa cetinjske ćelije škaljarskog klana Vladanu Radomanu, nastavak je deceniju dugog sukoba između tog i kavačkog klana, koji je odneo brojne živote u Crnoj Gori i regionu.

Istraga ubistva

Ubistvo Lješkovića prijavljeno je policiji 27. septembra u 15.35 sati.

Nije, međutim, poznato kada je sa brda udaljenog oko 500 metara od kuće Lješkovića, egzekutor povukao oroz puške sa snajperskim nišanom i trideetsedmogodišnjaka pogodio u srce.

Jedan od izvora "Vijesti" kazao je da je prema svim činjenicama do sada poznatim nesporno da je pucao profesionalac obučen za rukovanje poluautomatskim snajperskim oružjem - bivši vojnik, policajac, sportski lovac.

- Imajući u vidu da su kuća i dvorište okruženi visokim zidom, te da je pokojni ubijen unutar istog, hitac je morao biti ispaljen sa obližnjeg uzvišenja - pošumljeni deo i kameno brdo... Pucanj sa ove udaljenosti iz snajpera i sa uzvišenja, zahteva besprekornu preciznost, ali i obučenost strelca, što znači da je morao imati tačne podatke o kretanju, ponašanju, lokaciji i navikama pokojnika - tačna daljinja, vidno polje, brisani prostor, moguće prepreke letu projektila i sl. Ova činjenica ukazuje da je žrtva morala duže vremena biti praćena i opservirana, kao i kuća i dvorište - kazao je sagovornik.