01.10.2024.

13:00

Foto: Foto: Shutterstock,Wikipedia,Piki/J.R.

Hronika

SAZNAJEMO! Čuvar oružja preuzeo krivicu na sebe! Evo šta je rekao na saslušanju

- Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticali na svedoke, ali i kako ne bi ponovili krivična dela - rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Detalji sa saslušanja nisu zvanično objavljeni, međutim prema nezvaničnim saznanjima Informera, osumnjičeni muškarac N.D. (24) je rekao da oružje pripada njemu i u potpunosti preuzeo krivicu na sebe.

- Osumnjičeni N.D je kompletnu krivicu preuzeo na sebe. Rekao je da svi pronađeni predmeti pripadaju njemu, te da devojka A.B. nema nikakve veze za pronađenim stvarima, niti bilo ko drugi. Nakon toga odbio je da odgovara na pitanja postupajućeg tužioca - rekao je izvor Informera.

Informer

Navodno, devojka A.B. je na saslušanju u tužilaštvu rekla da ona nema nikakva saznanja o oružju pronađenom u garaži i u automobilu koji se vodio na nju, jer ga je kupio i vozio N.D.

Takođe nije htela da odgovara na pitanja postupajućeg tužioca.

Podsetimo, ssumnjičeni su, kao pripadnici grupe koja za cilj ima vršenje krivičnih dela, od neutvrđenog dana do 26. septembra u iznajmljenoj garaži stambene zgrade na teritoriji opštine Novi Beograd držali veću količinu vatrenog oružja, delove vatrenog oružja, municiju, minsko - ekplozivna sredstva i sredstva velike razorne moći čije držanje nije dozvoljeno građanima.

U iznamljenoj garaži pronađen je jedan ručni raketni bacač, dve tromblonske mine, eksploziv, šest detonadorskih kapisli, sedam ručnih bombi, osam automatskih pušaka sa 14 okvira, jedan pištolj, kao i 2.734 komada municije različitog kalibra.

U automobilu marke BMW, koji je u vlasništvu osumnjičene A.B, pronađena su tri pištolja, 203 komada pištoljske munucije različitog kalibra, jedna ručna bomba, tri elektronske vagice za precizno merenje, kao i opojna droga kokain ukupne neto mase 1.487,68 grama i opojna droga kanabis ukupne neto mase 179,96  grama.

Informer

U stanu na teritoriji Voždovca pronađeno je 0,53 grama opojne droge kokain i jedna vagica za precizno merenje.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je da tužilaštvo u ovom predmetu sarađuje sa pripadnicima SBPOK-a i BIA, te da se intenzivno preduzimaju radnje na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe.

On je naglasio da istraga treba da utvrdi sve aspekte i okolnosti delovanja ove kriminalne grupe.

"U toku istrage biće obavljena neophodna veštačenja, biće ispitani svedoci i preduzete druge neophodne radnje u cilju utvđivanja kako je nabavljeno pronađeno oružje i sa kojim krajnjim ciljem" naveo je glavni javni tužilac VJT u Beogradu, navodi se u saopštenju.