01.10.2024.

14:05

Foto: Shutterstock/Miloš Rafailović

Hronika

Luciferova majka na optužnici: Pokušala u Specijalni sud na suđenje sinu da unese municiju, a ovako se pravdala

Ona je, kako piše Republika, tom prilikom, krenula na suđenje svom sinu, ali ju je sudska straža otkrila i oduzela joj municiju.

Žena se branila da je metke pronašla dan ranije, u svojoj zgradi blizu strujomera, te da je htela da ih skloni zbog svega što se desilo u OŠ ''Vladislav Ribnikar'', ranije istog meseca.Navela je da je htela da metke preda u Policijsku stanicu Voždovac koja se nalazi nedaleko od zgrade Specijalnog suda u Beogradu, gde se sudilo njenom sinu.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marija Marinković se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekslozivnih materija, a u Višem javnom tužilaštvu su potvrdili da je optužnica predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje.

Podsetimo njen sin Lazar Marinković zvani Lucifer, vođa je navijačke grupe Anti -Romi, Fudbalskog kluba Partizan, i blizak je saradnik Veljka Belivuka. 

Informer

Suđenje Marinkoviću i njegovim saradniciima obeležio je i skandal kada je on pokušao da unese nož u sudnicu. Osamnaest članova grupe u kojoj je i MArinkvoić osuđeno je 30. januara na ukupno 73 godina i devet meseci zatvora.