01.10.2024.

17:41

Foto: Informer

Hronika

Stravičan zločin kod Surdulice: Komšiju kamenovali do smrti pred unukom!

Stravičan zločin odigrao se pre tačno osam godina na šumskom putu u zaseoku Glondžin, čiji su jedini stanovnici bili bračni par Ivanov i Stamenko! Oni su se godinama sporili oko priključka za vodu i više puta su se tukli zbog toga, a poslednji fizički obračun je završio tragično po Golubova.

Meštani sela Klisura ispričali su tada za Informer da su Ivanovi i Golubov više od deset godina vodili sudski spor. Navodno, Golubov im nije dozvoljavao da prokopaju kanal da bi imali priključak za vodu.

- Čuli smo da su se kobnog dana, posle jednog suđenja u Surdulici, sreli na šumskom putu koji ide do njihovog zaseoka. Sa Ivanovima je bio njihov unuk i navodno je Golubov prvo udario Mileta, pa je napao Violetu. Onda su mu oni uzvratili. Mile ga je udario motkom i kada je Stamenko pao, dotukli su ga kamenjem - otkrio je jedan od njih.

Ivanovi su živeli skromno sa unukom, sinom njihove ćerke, koja ga je ostavila i udala se u Beogradu. Dete su nakon hapšenja bračnog para preuzeli radnici surduličkog Centra za socijalni rad.

Informer

Selo Klisura u kojem se desilo krvoproliće

Golubov je za sobom ostavio dve ćerke i sina, koji su se ranije još odselili iz Klisure, pa je on živeo sam posle razvoda. Bio je građevinski radnik i bavio se prodajom drva za ogrev.

Stamenkova sestra Stojana Slavčev Janakev potvrdila nam je da su Mile i Violeta sami pozvali policiju posle zločina.

- Priznali su šta su uradili i do detalja ispričali šta se desilo na šumskom putu - kazala je Stojana.

Nužna samoodbrana?

Mile je pred istražnim organima istakao da ih je Stamenko kobnog dana napao na šumskom putu i da ga je potom ubio u samoodbrani:

- Stamenko nas je godinama maltretirao i dugo smo se sudili s njim. Pre dve godine je pretukao moju ženu, dve nedelje je bila u bolnici. U petak nas je napao motkom. Udario me je i oborio na zemlju, a onda je napao Violetu. Morali smo da se branimo i u toj tuči Stamenko je nastradao.

Inače, meštani sela Klisura imali su podeljena mišljenja o akterima stravičnog zločina. Jedni su ih hvalili, a drugi kudili. Na kraju su i Violeta i Mile osuđeni na po deset godina zatvora.