02.10.2024.

09:27

Foto: fb/V.B.

Hronika

Podignuta optužnica za ubistvo u novosadskom Velikom Ritu! Izmasakrirao bivšu dok je imao zbranu prilaska

Jožef F. se sumnjiči da je 20. aprila u popodnevnim časovima ubio svoju nevenčanu suprugu u kući njenog brata u Ulici Baja Pivljanina u novosadskom naselju Veliki Rit, uprkos zabrani prilaska, koja je određena zbog sumnje u nasilje u porodici. 

Kako su nakon zločina ispričale komšije, Jošef je sa Arankom, sa kojom ima troje dece, živeo u naselju Bangladeš, ali ga je ona napustila i došla kod brata u Veliki Rit.

Jožef je često dolazio i nagovarao nevenčanu suprugu da mu se vrati. Pretpostavlja se da je iz tog razloga došao i tog kobnog 20. aprila, samo dva dana pre nego što će mu isteći mera zabrane prilaska, kada je sa šest uboda nožem ubio nevenčanu suprugu, a potom pokušao da izvrši samoubistvo.

Informer

Njega je Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar, a krajem aprila je pušten sa Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine, gde je primljen sa višestrukim teškim ubodnim ranama i posekotinama koje je sam sebi naneo. Odmah po izlasku iz bolnice određen mu je pritvor, u kom se i dalje nalazi i koji mu je produžen do 24. oktobra.

Prema rečima poznanika, Jožef  F. nije mogao da prihvati činjenicu da ga je Aranka napustila. 

– Na Fejsbuku je kačio slike i snimke na kojima je Aranka, uz ljubavne i tužne pesme. Bilo je i onih koje govore o rastanku i patnji – napominje naš sagovornik i dodaje da je dva dana pre ubistva Jožef objavio 73 fotografije, a na čak 70 je pokojna Aranka Aljiti.