02.10.2024.

10:24

Foto: MUP Srbije

Hronika

Više od 30 kilograma narkotika imao u garaži: Podignuta optužnica protiv muškarca iz Beograda

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvđivanju, Vladimiru J. se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Postoji opravdana sumnja da je Vladimir J. u garaži koju je iznajmio neovlašćeno radi prodaje držao 30.129,00 grama alprazolama, u vidu 301.290 tableta upakovanih u blistere sa natpisom “Ksalol” i 25.897,80 grama klonazepama u vidu 152.340 tableta upakovanih u blistere sa natpisom “Rivotril”. Opojnu drogu je skrivao u dva kamionska točka, dve kartonske kutije i jednom džaku." saopštilo je tužilaštvo. 

Kako je navedeno u saopštenju, prilikom pretresa stana njegove vanbračne supruge pronađen je novac koji potiče od prodaje opojne droge u iznosu od 6.980 evra, 5.600 dinara i 10 leva.

"Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanja predmeta, odnosno pronađene opojne droge." navedeno je u saopštenju.

Takođe je predloženo da sud okrivljenom oduzme pronađeni novac, kao imovinsku korist pribavljenu krivičnim delom, te da ga obaveže da snosi troškove krivičnog postupka.