02.10.2024.

13:51

Foto: arhiva, ilustracija

Hronika

Uhapšen predsednik srpskog fudbalskog kluba! Proneverio više od 300.000 evra, priveden na Novom Beogradu

Predsednik Kluba malog fudbala Novi Pazar, Nemanja Ranković, uhapšen je na Novom Beogradu pod sumnjom da je proneverio preko 300.000 evra, saznaje se iz izvora bliskih Upravi kriminalističke policije (UKP).

Kako dalje prenosi Sandžak danas, hapšenje je rezultat višemesečne istrage koju su sprovodili pripadnici UKP-a, a Rankoviću se na teret stavlja da je zloupotrebio položaj predsednika kluba kako bi ostvario ličnu korist.

Ranković je priveden na teritoriji Novog Beograda nakon što je nekoliko dana bio pod prismotrom. UKP je reagovala brzo i efikasno, te su izvršeni pretresi na nekoliko lokacija, uključujući kancelarije kluba i njegovu privatnu imovinu.

Pronevera se odnosi na sredstva namenjena za funkcionisanje i razvoj kluba, kao i na sponzorske ugovore. Postoje indicije da su sredstva preusmeravana na privatne račune, a deo novca je navodno investiran u nelegalne poslove.

Očekuje se da će Ranković biti sproveden pred nadležnog tužioca, dok policija nastavlja istragu kako bi se utvrdila kompletna pozadina ovog slučaja i da li postoje drugi umešani u ovu kriminalnu šemu. Zbog novonastale situacije, opstanak kluba je pod znakom pitanja.

Detalji o daljnjim koracima bit će poznati nakon zvaničnih izjava policije i tužilaštva.