02.10.2024.

14:48

Foto: Aleksandar Jovnović Cile/Sandžak danas

Hronika

Detalji prevare od 350.000 evra: Čelnik fudbalskog kluba "zavrnuo" Bobu Živojinovića za jahtu!

Prema navodima iz istrage, do kojih je došao "Sandžak danas", Ranković se tereti da je lažno prikazao ugovor o kupoprodaji plovila koje je prodao Živojinoviću za iznos od oko 350.000 evra!

Do sada je utvrđeno da je Ranković falsifikovao dokumentaciju kako bi kupca doveo u zabludu o stvarnim pravima nad plovilom, što je omogućilo ovu prevaru. Osim toga, da je proneverio novac namenjen za funkcionisanje i razvoj kluba.

Policijska akcija je sprovedena nakon višemesečne istrage Uprave kriminalističke policije, koja je pratila Rankovićeve poslovne aktivnosti van sportskog kluba.

Uhapšen je na teritoriji Novog Beograda, a nakon pretresa njegovih poslovnih prostora i privatnih lokacija, pronađeni su dodatni dokazi koji upućuju na ovu prevaru.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu odredilo je Rankoviću zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti izveden na saslušanje. Očekuje se dalja istraga o eventualnoj umešanosti i drugih osoba u ovu prevaru.

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti ne samo zbog visine proneverene sume iz kluba, već i zbog toga što je prevara počinjena na štetu Slobodana Živojinovića.