02.10.2024.

17:03

Foto: Informer

Hronika

Pokazivao polni organ, devojčicu hvatao za zadnjicu! Zemunskom manijaku određen pritvor, smešten u zatvorsku bolnicu

Okrivljenom se stavlja na teret da je na autobuskom stajalištu u Zemunu, na kojem su se nalazile M.U. i njena ćerka maloletna oštećena L.U., izvadio svoj polni organ i gledao u njih, nakon čega je maloletnu oštećenu rukom uhvatio za zadnjicu prilikom ulaska u autobus.

Okrivljeni je neposredno nakon izvršenja krivičnog dela lišen slobode, a danas je javni tužilac doneo naredbu za psihijatrijsko veštačenje okrivljenog. Na osnovu predmetne naredbe veštak je obavio psihijatrijski pregled okrivljenog i dao nalaz i mišljenje da okrivljeni boluje od akutne duševne bolesti na terenu lake mentalne retardacije, kao i da je neuračunljiv i procesno nesposoban.

Imajući u vidu da postoji ozbiljna opasnost da će okrivljeni boravkom na slobodi, usled duševne bolesti od koje boluje izvršiti novo, slično ili teže protivpravno delo koje je u zakonu određeno kao krivično delo, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor i rešenjem odredio njegov smeštaj u Specijalnu zatvorsku bolnicu.