02.10.2024.

18:41

Foto: Shutterstock

Hronika

Nova hapšenja zbog utapanja dečaka u bazenu! "Pao" menadžer kompleksa na Zlatiboru

"On se sumnjiči da, kao menadžer jednog apartmanskog kompleksa na Zlatiboru, nije preduzeo bezbednosne mere na bazenu u spa centru u kojem se utopio šestogodišnji dečak iz Beograda" piše u saopštenju policije koje je dostavljeno medijima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Užicu.

Informer

Podsetimo, obdukcioni nalaz tela šestogodišnjeg dečaka V. I. iz Beograda, čije je beživotno telo nađeno sinoć oko 21 sat u bazenu hotela "Apartmani Konak" na Zlatiboru, potvrdio je da je smrt nastupila usled utapanja.

Policija i tužioci su odmah izašli na mesto nesreće i, nakon obavljenog uviđaja, uhapšen je Užičanin Z. A. (65) iz firme koja je imala ugovor sa hotelom oko održavanja bazena.

- Sumnja se da je u dnu bazena bila cev koja služi za odvod i pretpostavlja se da je došlo do vakuuma, koji je dete povukao, te da zbog toga nije moglo da se izvuče. Dečak je bio u  bazenu, u kojem je dubina vode bila oko 15 centimetara. Činjenica je da preko cevi nije bila rešetka, koja je trebala tu da stoji. Pozvan je i veštak koji bi trebalo da utvrdi sve relevantne činjenice o ovom slučaju - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Prema rečima našeg sagovornika, dečak je bio sam u vodi, dok je na kraju tog dela bazena bila njegova baka.