03.10.2024.

08:37

Foto: MUP Srbije

Hronika

Policija uhapsila grupu migranata zbog napada! Preprečili put devojčici i pokušali da je odvuku u šumu

Napad se odigrao juče oko 15 sati na putu od Dživara do Zgonjeva, a ovu informaciju je potvrdio i devojčicin otac Dražen M.  

Devojčica je bila na biciklu i krneula je u selo kako bi namirila stoku, kada su joj migranti iznenada preprečili put i jedan od njih joj je i pokazao da ide za njim u šumu, ali je dete ostavilo bicikl i odmah pobeglo i kada je stigla kući sve je ispričala ocu koji je pozvao policiju i prijavio napad na ćerku. 

Iz Policijske uprave Trebinje su za medije rekli da su odmah izašli na teren i da su sa pripadnicima Granične policije BiH uhapsili navedene migrante.

Otac devojčice je za medije ispričao da je tu bilo osam migranata, sedam muškaraca i jedna žena i da ih je on vidio. U strahu je jer njegova kćerka svaki dan prolazi tim putem, te je apelovao na nadležne da reaguju kada su u pitanju migranti koji svakodnevno prelaze iz Hrvatske na teritoriju Republike Srpske.

- Ovde ima migranata i mi smo na to svakodnevno upozoravali, ali niko ništa nije preuzeo povodom toga. Nekada prođe granična služba, a i to je retko - kazao je devojčicin otac.