03.10.2024.

19:15

Foto: Shuterstock

Hronika

On je treći član kriminalne grupe i ima 18 godina! Oglasio se MUP povodom hapšenja

Kako je naveo ovo je nastavak istrage koja je pokrenuta kada je arsenal oružja pronađen.  

„U nastavku identifikacije kriminalne grupe koja je skrivala veću količinu oružja u garaži u Novom Beogradu i oružje i drogu u automobilu „bmv“, uhapšen je V. K. (18) iz Beograda. 

On se tereti da je kao pripadnik ove kriminalne grupe izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena  proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Informer

 

Osumnjičenom je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden ovom tužilaštvu na dalje postupanje“, naveo je ministar Dačić.

Podsetimo, u okviru ove akcije prošle nedelje uhapšeni su osumnjičeni mladić N.D. (24) i  i devojka A.B. (19), koji su na saslušanju izneli svoju odbranu, nakon čega im je na predlog tužilaštva Viši sudu u Beogradu odredio pritvor.

U garaži, koju je vlasnik, inače Beograđanin koji živi u Novom Sadu iznajmio sada jednom od uhapšenih, pronađeni su 1 ručni raketni bacač, 2 trenutne tromblonske mine, 7 ručnih bombi, 2.094 puščana i 546 pištoljskih metaka, 8 automatskih pušaka, jedan pištolj, 1 elektro-detonatorska kapisla sa oko 800 grama eksploziva, 2 para lisica, 5 fantomki, kao i druga različita sredstva za izvršenje krivičnih dela, poput flaša, rukavica, PVC džakova...

Informer

 

Nađene su i 4 vojne puške, koje prema prvim informacijama, vode poreklo nekadašnje Jugoslovenske narodne armije, odnosno iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Kosova i Metohije.

Prema prvim informacijama, oružje pronađeno u garaži pripremano je za izvršenje teških krivičnih dela i da istražni organi sumnjaju na jednu kriminalnu grupu koja je to spremala.