03.10.2024.

23:01

Foto: J.R.

Hronika

Sekirom i noževima krenuo na policiju! Šok detalji drame na Vračaru: Policajci ranili napadača, prevezen u Urgentni centar (FOTO, VIDEO)

Kako Informer nezvanično saznaje drama je počela okko 18 sati u Bulevaru kralja Aleksandra, preko puta Vukovog spomenika, kada je u zgradi u jednom od stanova električar popravljao struju.

- V.D. je došao do tog stana i napao muškarca sa metalnom šipkom. Udario ga je u glavu i naneo mu teške telesne povrede. U tom trenutku jedna komšinica je otvorila vrata i na nju je nasrnuo ali je srećom niije teško povredio - objašnjava izvor Informera upoznat sa slučajem i dodaje. 

Informer

 

Neko je iz zgrade o tome obavstio policiju koja je ubrzo stigla u zgradu. 

- Policajci su pokušali da razgovaraju sa njim, došao je i pregovarački tim, ali on je ostao zaključan u svom stanu na četvrtom spratu. U nekom trenutku policija je pozvala i njegovu majku, ali on nije želo da sarađuje. Ljudi nisu znali ni da li je živ,a istovremeno su se plašili da ne skoči kroz prozor te su na teren pozvani i vatrogasci koji su odmah ispod prozora postavili vazdušni jastuk - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima policajci su pokušavali na lep način da opru do njega ali to nije urodilo plodom.

- Bilo je više pripadnika interventne jedinice ispred njegovih vrata u nekom trenutku su upali ali je on sekirom iz mraka nasrnuo na njih. Srećom udario je u štit policajca i oni su se povukli. Nakon nekog vremena policija je odlučila da u njegov stan ubaci suzavac ili dimnu bombu. I tada nastaje prava drama - objašnjava naš sagovornik i u dahu dodaje:

Informer

 

- Da li je on to čuo ili je tek onako krenuo ne znam ali se u jednom trenutku pojavio na vratima sa sekirom i noževima. I pravo je išao na policajce oni su ispalili dva metka . Jedan ga j epogodio u stomak, ako se ne varam a drugi u nogu. On je pao i tek tada su ga savladali - kaže očevidac nemilog događaja.

Kako smo od njega saznali policija je odmah zvala Hitnu pomoć koj j ubrzo stigla.

- On se opirao i njima nij dao da mu stave braunilu u ruku iako je bio vezan on se otimao kao ranjena zver - uverava nas naš sagovornik.

Informer

 

Da se V.D. ponašao kao neko ko nije ranjen vidi se i na našem snimku gde ga više pripadnika Interventne jedinice nose u nekom ćebetu jer nije želo na nosila. I tada se čulo kako nešto viče. 

Nekako su ga ubaciliu vozilo Hitne pomoći sa njim je bio jedan policajac doktorka i tehničar. Tako je u pratnji jš dva policijska vozila prevezen u Urgentni centar gde je odmah prebačen u operacionu salu. 

Informer

 

Pomoć u Urgentnom centru i dalje se ukazuje muškarcu, komšiji V.D. kojeg je teško povredio. 

Stanarka zgrade koja je takođe povređena se vratila u zgradu. Srećom on aj eimala lakšu telesnu povredu. 

Drama je trajala nekoliko sati a na terenu su bili vatrogasci, više vozila Interventne jedinice 92 i policijsk patrole PS Vračar.