04.10.2024.

08:26

Foto: printscreen

Hronika

Mali Kićun pre devet godina likvidiran na Paliću: "Nedostaješ brate, večna ti slava" poručio Alen Kurina koji je tog dana ranjen

Povodom devete godišnjice od ubistva Alen Kurina je u čitulji poručio: "Nedostaješ brate, večna ti slava".

Filip iako teško ranjen, jer je pogođen sa sedam metaka, dodao je gas i dao se u bekstvo, ali je džipom sleteo u jezero, izašao iz vozila i srušio se mrtav, dok je Kurina pogođen u ruku i nogu. 

Informer

U policiji su nakon likvidacije na Paliću verovali da je Kićun ubijen, jer je želeo da preuzme poslove "veterničkog klana" nakon što je u februaru te 2015. godine ubijen vođa ove grupe Nenad Opačić i njegova supruga Jasmina. 

Porodica Vilotijević je inače i pre likvidacije Filipa Vilotijevića bila u crnoj hronici jer je njegov otac Kićun Vilotijevića ubijen 1999. godine u Novom Sadu. 

Nažalost ovo nisu jedini članovi porodice Vilotijević koji su punili strane crne hronike, jer je i Filipov brat Stefan Vilotijević, 2018. godine teško ranjen u pucnjavu u kojoj je u Beču ubijen Vladimir Roganović, jedan od vođa zloglasnog "kavačkog klana".

Da nisu samo muški članovi porodice Vilotijević u kriminalu pokazalo je i hapšenje Filipove sestre Jelene Vilotijević Lalušić koja je osuđena na 3 godine zatvora jer je sa suprugom Mladenom Lalušićem, koji je osuđen na 4 i po gdoine, bila na čelu kriminalne grupe koja je vršila distribuciju narkotika.