04.10.2024.

10:05

Foto: Shutterstock

Hronika

Stricu odrubio glavu! Policija traga za surovim ubicom sa Peštera

Ubistvo u selu Grgaje otkriveno je u nedelju, 29. septembra, kada je jedan od komšija došao da obiđe starca.

On je kako prenose portali ušao u kuću i tamo zatekao jeziv prizor.

- Strajino telo se nalazilo na podu kuće. Ležalo je preko trupca, a sa tela je visila glava. Okolo je bila velika lokva krvi. Komšija od šoka u prvom trenutku nije mogao da se osvesti, jer takav prizor za života nije video. On se potom setio da je sa Strajom živeo njegov bratanac, koga u tom trenutku nije zatekao, zbog čega je pozvao policiju - kaže izvor i dodaje:

- Dok su meštani sela pokušavali da utvrde šta se dogodilo sa bratancem ubijenog starca, policija je stigla i započela uviđaj. Ubrzo je započeta potraga za bratancem, jer u prvom trenutku nije se znalo da li je i on eventualno žrtva. Međutim, tragovi u kući ubijneog starca su ubrzo pokazali da je upravo osumnjičei za ubistvo. Najverovatnije se zločin dogodio nekoliko dana pre nego što je otkriveno telo - objasnio je izvor iz istarge. 

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni je bio na ratištu u Hrvatskoj, gde je čak bio i zarobljen.

- Bratanca je raspad Jugoslavije zateko kao vojnika u Hrvatskoj. Njega su čak svojevremeno zarobile i mučile hrvatske snage. Međutim, on je uspeo da pobegne iz zarobljeništva i pešice da se vrati u Sjenicu, ali to mučenje na njemu je ostavilo traga. Od tada je došao u selo Grgaje i počeo da živi sa stricem Strajom - objašnjava sagovornik i dodaje:

- Bratanac se veoma brzo uklopio u seosku sredinu. Bio je vredan i radan, ali i povučen. Imao je tikove i izbegavao je društvo. Slušao je strica, ali ga se Straja pomalo plašio i izbegavao je da se sa njim raspravlja. Pogotovo kada bi naišao period da je bratanac bio uznemiren i nervozan - otkrio je izvor.

Prema njegovim navodima, Straja se trudio da bratancu pomogne zbog svega što je preživeo.

- Straja je puštao bratanca da se u tim trenucima izduva u šumi. Jednostavno, voleo je da sam šeta šumom i gudurama. Naučio je svaku stazu napamet i vešto se snalazio u šumi. Upravo zbog toga, kao i činjenice da je teren nepristupačan i težak, pogotovo za one koji ga ne poznaju, njemu daju prednost da se skloni u divljini, i mogućnost da pobegne u Crnu Goru - rekao je izvor.