Autor: Informer.rs

04.10.2024.

13:58

Foto: printscreen

Hronika

"Bio si naše sunce i svetlost, sada ostaje tama" Porodica se potresnim rečima oprašta od dečaka koji se utopio u bazenu na Zlatiboru!

Sahrana šestogodišnjeg dečaka (V.I)  koji se utopio u bazenu hotela "Konak" na Zlatiboru, biće danas u 15.15 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Od stradalog dečaka čituljama se oprostila porodica. 

- Ljubav moja... do beskraja - napisano je u čitulji potpisanoj sa keka Ivana.

- Jesmo li danas izgubili najrođenijeg brata? Kako ćemo da sklapamo lego kocke, kad si ovu kockicu svog života prebrzo sklopio, Vukiiii? Zašto? Živećeš u nama dok smo živi - piše u čitulji potpisanoj sa "Tvoji Bodin i Nađa".

- Bio si naš ponos, od danas doživotna tuga - potpisana je baba Radmila.

- Bio si najlepši, najbolji, najpametniji dečak na svetu. Naše sunce i svetlost. Ostaje tama i večno sećanje na tebe, tvoj osmeh, zajedničke trenutke i na kraju pitanje koje će nas proganjati do kraja života, zašto? Volimo te zauvek - piše u čitulji koju su potpisali Anđela, keka Marija i Nenad.

Informer

 

- Kako da objasnimo Nađi i Bodinu da si otišao na malo duži put? Kakav put? Kako sebi da objasnimo da ovo nije ružan san, dušo najnježnija i najljepša? Volimo te beskrajno - navodi se u čitulji potpisanoj sa Milena, Goran, Nađa i Bodin.

- Neme od bola koji nikad neće prestati, ne opraštamo se od tebe naš posebni zlatni dečače. Neka te čuva naš đed Ratko.I grli za sve nas - piše u čitulji potpisanoj sa Radmila, Milena, Marija i Ivana.

Menadžer hotela i radnik u tužilaštvu danas

U međuvremenu, radnik firme koja održava bazen u hotelu na Zlatiboru, Z. A. (65), i menadžer hotela, N. S. (47), juče su saslušani zbog sumnje da su počinili teško delo ugrožavanja opšte sigurnosti. Obojici je, kao što je ranije izvešteno, određeno zadržavanje do 48 sati nakon privođenja, a danas će se suočiti sa tužiocem.

Tragedija se dogodila u utorak uveče kada se šestogodišnji dečak iz Beograda utopio u dečijem bazenu hotela, dok je njegova baba bila prisutna. Preliminarna istraga pokazuje da je dečaka povukla pumpa čija cev nije imala rešetku, što je stvorilo vakuum i on nije mogao da se oslobodi.

Obdukcija je potvrila da je uzrok smrti davljenje, a telo dečaka je predato roditeljima.